Glumica se skinula na ceremoniji dodjele nagrada: “Nema kulture, nema ni budućnosti”

Prisutna publika je aplaudirala, ali su se na društvenim mrežama pojavile kritike zbog pribjegavanja vulgarnosti Ceremonija proglašenja dobitnika nagrade "Cezar", francuskog ekvivalenta Oskara, pretvorila se u poklič za kulturu u vrijeme pandemije koronavirusa, a jedna glumica se skinula na podijumu da bi skrenula pažnju na dugu zatvorenost bioskopa i pozorišta.

Glumica Korin Masiero je trebalo da preda nagradu za najbolji kostim, a sama je bila u kostimu magarca s tamponima kao minđušama.

Masiero (57) potom je skinula taj kostim, a zatim i haljinu naizgled natopljenu krvlju i pokazala poruke napisane na tijelu.

Foto: RSE

S prednje strane je pisalo "Nema kulture, nema ni budućnosti" a na leđima je bila poruka "Vrati nam kulturu, Žan", upućena premijeru Žanu Kasteksu.

Prisutna publika je aplaudirala, ali su se na društvenim mrežama pojavile kritike zbog pribjegavanja vulgarnosti.

I prošlogodišnja dodjela Cezara je bila kontroverzna, zbog protesta pokreta #MeToo i drugih ženskih organizacija jer je Roman Polanski dobio nagradu za najboljeg reditelja za film "Oficir i špijun".

Polanskog, koji je već na potjernici SAD zbog silovanja maloljetnice 1977. godine, druga žena je 2019. optužila da ju je silovao 1975. godine

Poznati reditelj je odbacio te navode.

Pročitaj više: “Quo vadis, Aida” u trci za Oscara za najbolji strani film

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori