Genijalna ideja: Zašto biste dasku za rezanje trebali držati u frižideru?

U frižideru bi nam uvijek dobro došlo još dodatnog prostora, bez obzira na njegovu veličinu! Prostora nam fali naročito nakon veće nabavke namirnica kada se frižider brzo napuni. Treba li vam dodatni prostor u frižideru, pronašli smo genijalnu ideju koja će vam to omogućiti. Sve što će vam za to trebati jest – daska za rezanje. Naime, daska vam može poslužiti kao dodatna polica. Na taj način frižider će biti i pregledniji te vam ništa od hrane neće propasti.

Dasku za rezanje, naprimjer, možete jednostavno položiti na više prehrambene proizvode, poput zaliha mlijeka te na nju staviti manje i niže proizvode. Nutricionistica i novinarka Heather McClees koja je osmislila taj trik, ima i pravilo da na tu "lažnu" policu stavlja samo proizvode koji se trebaju potrošiti čim prije, jogurte kojima ističe rok trajanja, svježe narezano voće ili povrće u plastičnim posudicama ili ostatke hrane koji mogu stajati još najviše jedan dan.

Ako i ne kupujete odjednom veće zalihe mlijeka na koje možete staviti dasku, i dalje se možete poslužiti ovom idejom. Jednostavno stavite dasku preko proizvoda koji su sličnog oblika, odnosno visine, naprimjer preko nekoliko jogurta, posuda s ostacima hrane - prenosi eneterijeri.ba

Pročitajte više: Sirće je prvo na listi najefikasnijih prirodnih osvježivača zraka

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori