FUP suspendovao direktora Policijske akademije Damira Veju

Suspendovan

Vejo se jučer vratio na posao, ali ga je ministar Čampara danas odmah suspendovao nakon što je stigla potvrda tužilaštva da se protiv Veje vodi istraga


Federalna uprava policije (FUP) istražuje direktora Policijske akademije FMUP-a Damira Veju, zbog navodne povezanosti sa postavljanjem uređaja za praćenje ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Kako su rekli iz FUP-a aktivno postupaju u ovom predmetu pod nadzorom Tužilaštva.

Odlučne činjenice

- Saznanja o osnovu sumnje da je Damir Vejo počinio krivično djelo proizašla su ispitivanjem osumnjičenog na osnovu čijeg iskaza i dodatnih činjenica spisa je dana 27. jula donesena Naredba o proširenju istrage prema licima Damir Vejo i Abdullah Velagić, i to prema Damiru Veji radi utvrdivanja postojanja osnovane sumnje da su A.H, A.V, V.G. i Damir Vejo počinili krivično djelo "Neovlašteno prisluškivanje i zvučno snimanje" - saopćeno je iz FUP-a

U odnosu na to, Tužilaštvo utvrduje odlučne činjenice radi donošenja konačne tužilačke odluke u skladu sa na načelom presumpcije nevinosti.

Podsjećamo, federalni ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara u julu je preventivno suspendovao direktora Policijske akademije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) Damira Veju.

Preventivna suspenzija

je izrečena na osnovu saznanja i do okončanja istrage u postupku koji se vodi zbog postavljanja uređaja za praćenje ispod službenog automobila federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića.

Prije dva dana, odbor državne službe za žalbe, kao drugostepeni organ, poništio je rješenje Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova kojim je ministar Aljoša Čampara suspendovao direktora Policijske akademije FMUP-a Damira Veju.

Vejo se jučer vratio na posao, ali ga je ministar Čampara danas odmah suspendovao nakon što je stigla potvrda tužilaštva da se protiv Veje vodi istraga.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori