Nastavnica osnovala svoju farmu: Počela sa 10, a sada ima 1.500 kokoški

Nastavnica osnovala svoju farmu: Počela sa 10, a sada ima 1.500 kokoški
Nastavnica osnovala svoju farmu: Počela sa 10, a sada ima 1.500 kokoški

Ozlem Arslan, nastavnica vjeronauke koja predaje a u jednoj osnovnoj školi u Ankari, prije tri godine je, na njivi svoga oca,  započela uzgoj kokoški. Sada ima svoju farmu u kojoj se brine o 1.500 peradi.

Tridesetogodišnja nastavnica Ozlem, tražeći domaća jaja za svog četverogodišnjeg sina, vidjela je kako porodica jednog njenog učenika uzgaja kokoške, pa se i sama odlučila o tome istraživati. 

Nedugo zatim, svoj posao je započela sa deset kokoški a vremenom taj broj je porastao i na 1.500. Osim toha, Ozlem je počela uzgajati voće i povrće a očevu njivu pretvorila je u farmu. 

Nastavnica kaže kako većinu vremena provodi na farmi, sa svojim djetetom.

- Vremenom sam se počela pitati, zašto se ne bavimo ovim poslom? Onda se moj posao, kako je vrijeme prolazilo povećavao, i sada imam 1.500 kokoši. Prodajem na veleprodaji i maloprodaji, kaže nastavnica Ozlem.

Dodala je i da je u ljetnom periodu, kada sve pozeleni, posebno lijepo skupljati jaja. Preporučila i je drugima da se bave proizvodnjom, makar to bio i jedan cvijet, jer proizvodnja, kako ona kaže svakom pruža poseban osjećaj.

- Posebno u ovom periodu pandemije, ljudi, umjesto da borave u četiri zida, žele da udahnu čist vazduh. Ova farma je nama dobro došla, kazala je nastavnica Ozlem.

Tridesetogodišnjakinja je rekla da  povrće koje uzgajaju koriste u svojoj kuhinji, a da zimi prave turšiju, i zimnicu.

Pročitaj više: Suncokret – biljka koja donosi svjetlo i radost u svaki vrt

Izvor: balkannews.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori