Epilog teške nesreće na Dobrinji: Dijete zadobilo povrede opasne po život

Sarajevo

Dijete, koje je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer u 15 sati dogodila ulici Trg djece Dobrinje, općina Novi Grad Sarajevo, zadobio je teške povrede opasne po život.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, riječ je o djetetu rođenom 2012. godine kojem je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezeno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Pacijent je zadržan na Klinici za anesteziju i reanimaciju na daljem liječenju.

U nesreći je lakše povrede zadobio i S. H. (65) iz Sarajeva. Njih je, pod još nerazjašnjenim okolnostima udarilo vozilo Škoda, kojim je upravljao B. D. (21), nastanjen u Sarajevu.

Uviđaj na mjesta nesreće obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, policajci i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke.

"Istog dana u 20.50 sati, vozač B. D. je uhapšen, zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a u vezi sa ugrožavanjem javnog saobraćaja. Nakon hapšenja predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, navedeno je u saopćenu sarajevske policije.

Podsjetimo, nakon udara dijete je završilo pod vozilom. Građani su pritekli u pomoć te su prevrnuli vozilo na bok kako bi uvukli dijete.

Ubrzo se pojavio snimak na kojem se navodno vidi da je došlo do sukoba vozača B. D. i povrijeđenog pješaka S. H.

Pročitajte više: Teška nesreća na Dobrinji: Automobil udario dijete, građani prevrnuli vozilo da ga izvuku

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori