Emmanuelova majka upozoravala je Brigitte da se kloni njenog sina

Francuska

Danas 69-godišnja Brigitte i Emmanuel prvi su se put upoznali devedesetih dok mu je ona bila profesorica drame
Brigitte i Emmanuel upoznali su se u školi kada je on bio tinejdžer (Foto: Twitter) Brigitte i Emmanuel upoznali su se u školi kada je on bio tinejdžer (Foto: Twitter)

Nakon što je Emmanuel Macron jučer ponovo izabran za predsjednika Francuske, mnogi su se prisjetili njegovih početaka sa Brigitte Macron njegovom suprugom i najvećom podrškom, a evo i kako mu je ona od učiteljice postala životna saputnica.

Danas 69-godišnja Brigitte i Emmanuel prvi su se put upoznali devedesetih dok mu je ona bila profesorica drame u katoličkoj srednjoj školi La Providence u Amiensu, odakle su oboje.

U jednom od starijih intervjua, Brigitte je prepričala kako je "jedva čekala" da vidi Emmanuela s kojim je tada zajedno pisala drame u jednoj pozorišnoj radionici. Tada mu je bilo tek 16 godina.

"Naš odnos bio je umjetnički jednakopravan. Desilo se to kada smo radili na predstavi Eduarda de Filippa koju smo pisali zajedno petkom uvečer. Već u subotu jedva sam čekala kada će ponovo doći petak. Nisam razumjela zašto, djelovalo je suludo", ispričala je Brigitte.

Na scenariju su radili do kasno u noć, a potom išli kućama koje su im bile prilično blizu. Brigitte je živjela sa suprugom i njihovom djecom, dok je Emmanuel živio sa svojim roditeljima.

Iako jesu zajedno radili na drami i dijelili zajedničku strast prema istoj, Brigitte je otkrila da Emmanuel nikada nije bio u njenom razredu, kao i da joj nije pisao "erotske" pjesme o čemu se dugo govorilo.

"Emmanuel nikada nije bio u mom razredu. A svaka budala koja kaže da sam čitala njegove pjesme i domaće zadatke, to je izmislila", ispričala je ona.

Nakon što su se pojavile glasine o njihovoj vezi, Brigitte je Emmanuela ohrabrila da se fokusira na svoje obrazovanje. Iako su mediji pisali kako su budućeg predsjednika roditelji poslali u Pariz, Brigitte tvrdi da je upravo ona zaslužna za njegov odlazak.

"Ja sam bila ta koja je insistirala da Emmanuel ode u Pariz i završi školovanje. Među nama tada nije bilo ničega, brinula su me jedino moja djeca", prepričala je ona.

Osjećaji su preovladali

Ipak, par se nije mogao oduprijeti osjećajima. Iako se priča kako je Emmanuel zaručio Brigitte već sa 17 godina, vezu su ozvaničili kada je navršio 18, a ona ostavila tadašnjeg supruga bankara Andrea Loisa Auzieraea. Tada, njen razvod bio je skandalozan u malom mjestu kao što je Amiens, naročito jer ga je Brigitte uništila zbog studenta koji još nije imao uslove za život.

"Ljubav je učinila svoje i mi smo je odlučili slijediti. Ona me dovela na put razvoda. Emmanuelu je bilo nemoguće odoljeti", rekla je Brigitte 2016. za magazin Paris Match.

Sinovim izborom bili su zgroženi i Emmanuelovi roditelji koji su isprva mislili kako se on zabavlja sa Brigitteinom kćerkom Laurence. Sina su ispisali iz škole, no kasnije su shvatili da veza između njih nije "prolazna stvar".

Tada je Emmanuelova majka Francoise Nogues-Macron više puta pokušala upozoriti Brigitte da se kloni njenog sina: "Ne razumiješ. Ti si proživjela život, a on želi djecu..", govorila joj je i branila da viđa njenog sina, bar do njegove 18 godine.

Brigitte je suprugova najveća podrška (Foto: Twitter)
Brigitte je suprugova najveća podrška (Foto: Twitter)

Par se vjenčao 2007. godine, deset godina prije nego će Macron postati predsjednik Francuske čime je on postao najmlađi francuski predsjednik u historiji, a ona pak najstarija dama.

Brigitte koja iz prvog braka ima troje djece, a kasnije je od njih dobila i sedmero unučadi, imala je problem i sa njihovim neodobravanjem budući da je mamin novi dečko bio njihov vršnjak.

"Jedina njegova 'greška' bila je što je mlađi od mene. Naša priča je jednostavna. Da nisam odlučila da budem s njim, propustila bi cijeli život. Zabavno nam je, ne gubimo ni minutu brinući se oko razlike u godinama", otkrila je prva dama u jednom od svojih intervjua.

Par se i danas trudi izdvojiti vrijeme samo za sebe (Foto: Twitter)
Par se i danas trudi izdvojiti vrijeme samo za sebe (Foto: Twitter)

Brigitte i Emmanuel danas su sretan i stabilan par. Iako zajedno nemaju djece, uživaju u zajedničkim trenucima. Prva drama trudi se svom suprugu biti vjerna podrška i oslonac, prateći ga na svim dešavanjima, a ona se brine i da Emmanuel održi čvrste odnose sa svojim roditeljima.

Također, predsjednik Francuske jednom je spomenuo kako on i njegova supruga jednom sedmično imaju noć samo za sebe, ali i kako je subota navečer uvijek rezervisana za druženje s porodicom. (Klix.ba)

Pročitajte više: Predsjednik Francuske Emmanuel Macron pogođen jajetom

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori