Eko Kuće: Prednosti I Mane, Cijene, Tehnologije, I Recenzije

Budućnost je u eko kućama?

Montažne kuće može riješiti nekoliko problema u izgradnji i eksploataciji stanovanja. Takvi objekti su izgrađena u nekoliko dana, su funkcija visoko uštedu energije i pristupačnost. T

akođer, imajte na umu da je tehnologija montažnih kuća je došao u Rusiju iz Kanade, gdje su uslovi za prirodnost materijala je prilično visok. Stoga kuća eko-okvir je potpuno bezopasan za ljude. Do danas, za svaki od ovih prednosti, tu je rasprava, posebno ako prednost u odnosu na konkurentske tehnologije gradnje.

Međutim, tendencija kompanija da idu dalje i razvijati ideju montažnih eko-kuća na ovim prostorima ne samo proglasio, ali i podržan od strane velikog broja ostvarenih i idejni projekti.

Unatoč širokoj listi glavnih pozitivnih karakteristika kuće okvira, njegova izgradnja tehnologija nije tako komplikovano. Ko želi da postane potrebno je vlasnik tih stambenih proći kroz nekoliko faza. Prije svega, ovaj dizajn izbor: možete kupiti jedan od postojećih varijanti modela ili naručiti razvoj od nule. Nadalje, u skladu s odlukom dizajna, tvornica će biti poluproizvoda materijal od kojeg su radnici na gradilištu spreman za prikupljanje Kuća sa eco-friendly.

Eko konstrukcija uključuje korištenje prirodnih sastojaka, međutim trupac kompleti pogodno se sastoje od drvenih materijala. U zavisnosti od projekta, to može biti jedan komad, a proizvodnja proizvoda za piljevinu. U završnoj fazi, kada je temelj zgrade u obliku kostura sklopljen, početi uređenje. Materijala suočava se također izabran uz očekivanje ekološku. Po pravilu, ova ploča od drva, oplata i prirodne izolacije.

Na prvi pogled, tehnoloških principa ne razlikuju od izgradnje konvencionalnih brvnara. Ali takav zaključak može biti samo kriterij održivosti. Ostatak navodno ozbiljnih neslaganja, što čini jedinstvenu tehnologiju. Dakle, načela na kojima je izgrađena kuća eko-okvir može se predstaviti na sljedeći način:

  • Maksimalno korištenje prirodnih materijala.
  • Najmanje negativan uticaj na životnu sredinu u toku rada kod kuće.
  • Minimalni zahtjevi u potrošnji energije.
  • Zdrava mikroklima unutra.
  • Priuštivost za širok raspon klijenata.

Naravno, u potpunosti uspjeli slijediti ovih principa je daleko od svih kompanija. Međutim, pojavom novih tehnologija olakšava utjelovljenje navedenih ciljeva u različitim pravcima.

GRIJANJE I IZOLACIJA

Glavni izvor energije za opskrbu okvir kuće su vlasti. Indirektni sistemi grijanja su također dostupni su kotlovi i kamini. Iako građevinske kompanije traže da se smanji gubitak topline kroz poboljšanje karakteristika osnovnog materijala, ove mjere nisu dovoljne. U skladu s tim, postavlja se pitanje, što za zagrijavanje kuće okvir. Grijači također biti izabrani od ekološki prihvatljivih materijala, ali sa dovoljnim svojstvima toplinske provodljivosti. Zapravo, izbor je ograničen i zahtijeva samo dvije opcije: kamene prostirke i ecowool. Oba izolator pružaju povoljan mikroklime u kući, i potpuno u skladu sa zahtjevima zaštite životne sredine. Ali postoji upozorenje. Za razliku od ekovaty, ploče potrebna dodatna brtvljenje uređaja.

Alternativno, možete pružiti izolacije i bukvalno od proizvoda za domaćinstvo. To može biti ekološki izolacija za kuću okvir kao mješavina gline, slame, piljevine i strugotine. Pristalice takvih odluka plijeni neupitna prirodnost i besplatne stvari. Međutim, efikasnost gline slame mješavina u smislu funkcije toplinske izolacije je mala i teško da će zadovoljiti zahtjeve kuće u hladnim područjima.

KONCEPT SMANJENJE POTROŠNJE ENERGIJE

Možda je najhitniji zadatak u izgradnji, koji je ne samo tehnologa okvir kuće. Jedan od ključnih područja je stvaranje i rad infrastrukture, koji će koristiti energiju vjetra i sunca. Takav pristup je u potpunosti u okviru principa zelene gradnje. Činjenica da je problem održivosti drvene kuće je i dalje zbog potrošnje sadržaja gasa, uglja i nafte. S druge strane, električne energije iz konvencionalnih postrojenja je skup, i to samo po sebi je u suprotnosti sa principom low cost kuće. Zbog toga vodeći igrači na tržištu u ovom segmentu izgradnje napornog rada u toku je na stvaranje nove mreže, uzimajući energije iz alternativnih izvora. Tu su i projekti manjeg obima, koje se razvijaju u okviru tehnologija za uštedu energije.

EKOLOŠKA KUĆA

Prednosti takve kuće su mnogo više od iznosa pomenutih pozitivnih osobina. U cjelini, su sljedeće prednosti:

  • Povoljne atmosfere unutra, što može dati samo diše Kuća sa eco-friendly, prikupljeni od prirodnih materijala.
  • Minimalno opterećenje na temelj, što proširuje spektar tehnologija izbor za formiranje podloge.
  • brzina erekcije. Sedmica - je u prosjeku za period za koji je kompanija završena gradnja obiteljske kuće. Ostatak je od vlasnika, koji se bavi vanjskom i vanjski finiš.
  • Low cost. Ovo je prednost u mnogim građevinskom tržištu se gleda sa sumnjom. Čak i ako su troškovi za realizaciju projekta je zaista minimalan, da li će rezultat biti zapravo znači za mene? Samo u ovom trenutku potrebno je da se obrati nedostataka takvih kuća.

ZAKLJUČAK

ekološki problem okvira kuće

Okvir kuća u nešto može da se uporedi sa tradicionalnim drvenim strukturama. Njihova karakteristika je brzina montaže i generalno lagan pristup konstrukciji. Prirodni materijali na taj način odgovara na isti okvir. Međutim, kvalitet i pouzdanost dizajn tim će igrati s tehnikom građa zidovima. Osim toga, ruski drvene kuće često ne zahtijevaju doradu i izolacija radi uporedivi po obimu, kao što je slučaj sa okvirom kolegama. Uprkos tome, montažnih objekata, postoji jedna značajna prednost - oni su izvorno dizajniran za visoke energosberegaemost. Ova ideja je podređen svaki građevinski element. U skladu s tim, operativni troškovi takve kuće su stvarno korisni i potpuno opravdano.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori