Edin Džeko za 35. rođendan uputio vrijednu donaciju Omladinskoj školi FK Željezničar

Danasnaš veliki reprezentativac Edin Džeko, proslavlja svoj 35. rođendan .Tim povodom dobio je čestitku od svog matičnog kluba Željezničara u kojem je napravio prve fudbalske korake. FK Željezničar je potvrdio da je Dijamant tokom jučerašnjeg dana uputio vrijednu donaciju omladinskom pogonu.

Povodom svog rođendana odlučio je podržati rad Omladinske škole FK Željezničar vrijednom donacijom sportskih rekvizita i lopti koji će biti od izuzetne pomoći za preko 400 dječaka u školi, navodi se na Facebook stranici kluba s Grbavice.

Edin Džeko je rođen 17. marta 1986. godine u Sarajevu. Prošao je sve selekcije Plavih s Grbavice, a za prvi tim je debitovao 3. augusta 2003. godine na utakmici Žepče - Željezničar 2:1. Za Želju je odigrao 40 utakmica te postigao pet golova.

"Za Željezničar sam debitovao u Žepču. Mislim da je rezultat bio 2:1 za Žepče. Trener Amar Osim priliku za igru dao mi je u 80. minuti. Sjećam se da mi je rekao: ''Uđi, zabij dva gola i izađi''. Nikad neću zaboraviti to vrijeme i osjećaj. Neopisivo je bilo nositi dres voljenog kluba. Prvi gol sam postigao u pobjedi protiv Modriče, bilo je 4:1 za Želju, a gol koji sam dao vjerovatno je jedan od najdražih koje sam dao u karijeri", prisjetili su se na Grbavici Džekine izjave za jedan od klupskih magazina.

Džeko je ove sezone odigrao 26 utakmica za Romu u svim takmičenjima i postigao 10 golova uz još dvije asistencije.

Pročitaj više: Završena vila Edina Džeke u Sarajevu: pogledajte… (VIDEO)

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori