Edi Čengić s pjesmom “Sara iz Mostara” pobijedio na dječijem festivalu Razigrane note

Pobjednik

Član benda Frtutma Kids Edi Čengić je s pjesmom "Sara iz Mostara" osvojio prvu nagradu za kompoziciju i spot na Međunarodnom dječijem festivalu Razigrane note 2021, koji je održan u online formatu.

Festival okuplja djecu iz Hrvatske, regije i cijele Evrope.

Edi je po ocjeni žirija, poznatih hrvatskih muzičara, u sastavu: Albina Grčić, Bojan Jambrošić, Ivan Penezić i Dino Jelusić bio najbolji u kategoriji mališana do 9 godina i osvojio 1. nagradu za kompoziciju i spot.
Svoju prvu pjesmu “Sara iz Mostara” (popračenu video spotom), koja će se uskoro naći na prvom albumu benda Frtutma KIDS koji nosi naziv “Edi i Una”, snimio je sa napunjenih sedam godina. A zapažen nastup ostvario je i kao jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom festivalu “Mali MEF 2021” održanom 31.07.2021. godine u Čakovcu (Međimurje, HR) gdje je sa sestrom Unom dobio velike simatije publike.


Ovdje možete uživati u pobjedničkoj kompoziciji i video spotu s kojom je Edi pobijedio u
Zagrebu.

Svoju prvu pjesmu "Sara iz Mostara", koja će se uskoro naći na prvom albumu benda Frtutma Kids "Edi i Una", snimio je sa napunjenih sedam godina. Zapažen nastup ostvario je i kao jedini predstavnik iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom festivalu Mali MEF 2021 održanom 31. jula protekle godine u Čakovcu, gdje je sa sestrom Unom osvojio simpatije publike.

Pročitajte više: Spuštena zavjesa na XI Bugojanskom lutkarskom bijenalu

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori