Džems Blog

Berin Tuzlić

Ako je muzika korjen umjetnosti onda je sigurno animacija poslije nje, jer sve što osjetiš sigurno da u vašoj glavi ima i projekciju.

U ovom slučaju kad pogledate na budućnost filma onda ćete, ako još znate misliti, biti veoma tužni, ako ste čuli da je u Los Anđelesu otovoren muzej filma. Možda je to njegov kraj, jer kad se sjetim muzeja Socijalizma, jasno je da on kao takav je mrtav.

Izgleda da je i film mrtav, ali mi to još nismo shvatili. Kada pogledate novog Džems Bonda i vidite da Danijel Kreg  izgleda kao na pragu starosti, jasno vam je da njegova era završava se kao takva.

Novi Džems ne vjerujem da će uspjeti idejno zabaviti nove generacije, jer u novom svjetu žive generacije koje su odrasle na video igricama,

a znamo da su one najpopularnije samo ubijanje. Šta može njima bit zanimljivije od toga, nego sve to onda samo „live“..užas!!

Niko nikad više neće kao društvo voditi računa o međuljudskim odnosima. Niko neće voditi računa da opstane značenje riječi „kodeks“..ili „moral“…niko neće... nikad više... “nikad“... voljeti ono što su osnovne ljudske vrijednosti, već samo ono u čemu uživa !

A mnogi uživaju u iživljavanju, kome je više do uživanja u gledanju filmova.

Film is dead !!!!

Kome je više do življenja u životu, jer života više i nema. Sve postaje ropstvo, i mučenje bližnjeg svog.

Kompas je izgubljen. Kompas je naslijedio daljinski upravljač, e sad je samo pitanje u vašem slučaju kod koga je.

Jednostavno ono što je bilo juče je laž, jer taj dan od juče nikad nećete moći vratiti, bez obzira da li je to što se desilo bilo istina ili ne.

Danas kad je ljudima koji nemaju osjećaj za druge, kada nemaju empatiju, ugrađuju animaciju, tu projekciju koja je ubila film.

Bez obzira da li je animiran, ili igrani, ili dokumentarni bio. Prestrašna doktrina, komunikacija je u okovima, a kamo li ljudi.

Obmana, da li to znači doista kada dvoje komuniciraju „oboje mana“??

Previše providno je samoubistvo filma da ljudi  kao Džems Bond toliko dugo imaju dozvolu za ubijanje i postanu uopšte roditelj.

Autor: Berin Tuzlić

Pročitajte više: Berin Tuzlić

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori