Dva psa upala ženi u dvorište i zaklali joj 15 kokoški

HRVATSKA

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, pozivamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom, piše policija

U Zadarskom kantonu, u Podlugu, jučer oko 07:30 sati, dva psa mješanca u vlasništvu 29-godišnjakinje, uslijed propuštenog nadzora i neopreznog držanja, ušla su u dvorište kuće 80-godišnje vlasnice, gdje su poklali 15 kokoški, piše policija.

Vlasnica pasa, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, novčano je kažnjena.

- Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, pozivamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom - piše policija.

Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, prilikom šetnje, vlasnici bi trebali držati pse na povodcu radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebno djecu. Također, ukoliko se radi o opasnom ili moguće opasnom psu, on prilikom izvođenja na javnu površinu mora nositi i brnjicu, naveli su iz policije.

IZVOR: AVAZ

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori