Dovedite tijelo do savršenstva – zanosna Yanita daje vam savjete

Figura uvijek spremna za plažu

Yanita Yancheva je fitness ikona iz Bugarske. Naime, ova fitness trenerica za cilj ima da inspiriše žene širom svijeta da počnu vježbati.

Ona je uz pomoć svojih online profila stekla veliku popularnost, te je do 2017. godine postala senzacija na internetu. Ovako je teklo njeno fitness putovanje:

Yanita je još kao djevojčica bila veoma fizički aktivna. Ona je uživala u plivanju, fudbalu i tenisu. Kada je završila srednju školu odlučila je da upiše fakultet kako bi postala pravnica. Nakon nekog vremena, shvatila je da želi početi vježbati i raditi na svom tijelu. Ona je počela s dizanjem utega, te je također pratila dobro isplaniranu dijetu i rutinu treninga. 

Yanita je nastavila s redovnim treninzima, te je odlučila da fotke svog progresa podijeli na svojim online platformama. Nije trebalo dugo da mnogi ljudi polude za njom, te je za kratko vrijeme ona stekla veliki broj sljedbenika koji su rado slušali njene fitness savjete. Ona u teretani trenira pet puta sedmično, a vikendom se opušta i odmara mišiće. Njeni treninzi se sastoje od puno ponavljanja, te priznaje kako uživa u intenzivnijim vrstama treninga. Svaki dan radi drugu mišićnu skupinu, a kada je kardio u pitanju, Yanita najviše voli HIIT treninge.

Fitness ikona poput Yanite vodi dosta računa o tome što unosi u svoje tijelo. Ona se trudi da svakodnevno jede dovoljno proteina, masti i ugljikohidrata kako bi gradila mišiće i uvijek imala energije za svoje intenzivne treninge. Piletina, puretina, jaja, riba, riža, slatki krompir, zob, puno povrća i voća su obično namirnice koje su na njenom meniju.

Izvor: body.ba

Pročitajte više: Fitnes diva otkriva vježbe za stražnjicu iz snova

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori