Đoković će na US Openu nositi luksuzni sat vrijedan 19.000 eura

Đoković ima još pet dana da se vakciniše ili neće nastupati na omiljenom Grand Slamu
Foto: Profmedia / Screenshot

Novak Đoković pokušat će ući u historiju na US Openu koji počinje danas, a kao novitet prvi reket svijeta u New Yorku će nositi luksuzni sat vrijedan 19.000 eura. Riječ je o plavom keramičkom satu “Big Bang Meca-10” marke Hublot, a saradnju s renomiranim švicarskim proizvođačem satova Đoković je potvrdio objavom na društvenim mrežama.

“Sretan sam što mogu objaviti da sam se pridružio Hublot porodici. Neka avantura počne”, napisao je Đoković koji je prije nekoliko dana produžio ugovor s tehničkim sponzorom Lacostom.

Kako je istaknutno, planirana je personalizovana limitirana serija satova, sa potpisom Novaka Đokovića, a ideja je da se napravi i poseban “performans” sat koji će najbolji teniser svijeta nositi i tokom mečeva.

“Nikada nisam nosio sat tokom meča, tako da će to biti novi izazov za mene”, ispričao je Đoković za “GQ” koji će se na US Openu sa satom pojavljivati na terenu i stavljat će ga na ruku po završetku duela.

Đoković ima priliku trijumfom u New Yorku postati prvi teniser s osvojenim svim Grand Slamovima u jednoj kalendarskoj godini, a eventualni trijumf na Flushing Meadowsu također bi ga izdvojio kao najuspješnijeg Grand Slam igrača u historiji s 21 naslovom, dok bi Roger Federer i Rafael Nadal ostali na 20 budući da oni ne igraju na turniru zbog povreda.

Najbolji teniser svijeta će svoj pohod na titulu u New Yorku početi protiv Danca Holgera Runea (ATP: 145) u noći između utorka i srijede od jedan sat poslije ponoći.

Pročitaj više: Đoković osvojio Wimbledon – korak bliže historiji

Pratite nas na Facebook akter.ba – Đoković će na US Openu nositi luksuzni sat vrijedan 19.000 eura

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti