DOGO ARGENTINO: Veliki i umiljati i inteligentni psi

POGLEDAJTE VIDEO I NJIHOVU IZDRŽLJIVOST!

Dogo argentino je sve popularniji pas na našim područjima. Osim ljepote kratke bijele dlake, ljudi ih vole jer se lako dresiraju i iznimno su vjerni.

Dogo argentino, kao što mu ime i govori dolazi s prostora Argentine i to negdje početkom 20. vijeka Ova pasmina je prije svega stvorena kako bi imali snažnog psa koji će se savršeno snalaziti u lovu.

Ova pasmina mješavina boksera, bordoške i španjolske doge, hrta, mastifa, bulterijera i drugih. Psa kojeg je dobio tim miješanjem ukrstio je sa sada već izumrlom pasminom kordonskog borca pa je tako nastao dogo argentino.

Vrlo su snažni i spretni pa se nemojte čuditi ako vas u igri nadmudre.

Dogo argentino nije agresivan pas

Bez obzira na prošlost ove pasmine i na fizičke karakteristike, ovo nije agresivan pas. Sve više je poznat kao umiljat kućni ljubimac, a i odličan je s djecom. Uz pravilnu dresuru ovaj pas nikada neće ni pokazati znakove agresivnosti.

Poznati su po tome što imaju izrazito izražen njuh pa su radi toga korišteni za lov. Smatraju se agresivnima, no dobrodušni su, umiljati i nježni. Ako su dobro odgojeni, temperament im je stabilan i vrlo su strpljivi. Inteligentni su i mogu obavljati različite poslove, što bi značilo da ih se lako mogu naučiti mnogi trikovi. Vrlo su snažni i spretni pa se nemojte čuditi ako vas u igri nadmudre.

Dogo argentino je vrlo inteligentan pas koji vrlo brzo uči.

Dlaka im je oštra, bijele boje dok je moguće da se na vrhu glave pojavi i crna točka, no te 'mrlje' ne uzimaju više od 10% tijela.

Vlasnik dva ovakva psa, čitatelj našeg portala, Haris Omerbegović, poslao nam je fotografije predivnih pasa. Također je poslao video gdje možemo vidjeti kako Haris velikom brzinom vozi svoj automobil Nissan Pathfinder, a uporedo s njim trče njegovi psi.

Pokazao nam je koliko su snažni i kakvu izvanrednu izdržljivost posjeduju. Oni su razigrani, tako da, kao što to radi i Haris, možete provesti uzbudljivo i zanimljivo vrijeme u igri s ovim psima.

Ipak treba biti oprezan, jer Bez odgovarajuće obuke, tjelesne aktivnosti i mentalne stimulacije, ova pasmina može postati destruktivna pa čak i opasna. Ako namjeravate imati više kućnih ljubimaca, trebali biste druženje s Dogoom početi što je ranije moguće, jer je najbolja prilika za međudopadljivost ili sklad između psa da ga odgajate s drugim životinjama.

Pročitajte više: Slatki psić umislio da je zec pa je kopirao svog prijatelja

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori