Dodikove žestoke reakcije: “Ovo je pokušaj da se sahrani RS”

Press

Dodik žestoko opleo po Sudu i Tužilaštvu: 'Ovo je pokušaj da se sahrani RS'
Foto: EPA-EFE

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, održao je u banjoj Luci konferenciju za medije na kojoj je izjavio da postoji politički motivisano ponašanje Suda BiH i Tužilaštva BiH prema Republici Srpskoj koja ima jasna ustavna prava.

"Ovo je pokušaj da se sahrani Republika Srpska. Mi koji smo predmet progona ne smatramo da smo RS, ali široka kriminalna aktivnost pravosuđa BiH govori da je njihova meta RS i njene institucije. Obuhvat je zaista impresivan, poslanici, koji su slobodni da se politički ponašaju, su napadnuti od tog političkog ološa. Nema osnova za to. RS sve radi po Dejtonu i Ustavu. Politički predstavnici imaju politički imunitet, ako nisu počinili krivična djela opšteg kriminaliteta", rekao je Dodik na konferenciji za medije.

On je ovaj proces uporedio sa sudskim procesom protiv Petra Kočića.

"Žao mi je što je opozicija iz RS upletena u to, jer u svojim izjavama žestoko optužuju RS, tvrdeći da je nešto trebalo da se uradi na nivou BiH. RS će se organizovano braniti. U roku od mjesec dana imaćemo na dnevnom redu zakone koji će definisati pravosudni sistem. Zabranićemo djelovanje i rad Suda i Tužilaštva BiH i činićemo sve da se stvori nezavisno i neutralno pravosuđe. To ne možemo da obezbjedimo u okviru onoga što imamo na nivou Sarajeva", kazao je Dodik.

Dodik je istakao da BiH neće spasiti tako što će napadati mađarskog premijera Viktora Orbana i druge političare koji su za RS.

"Ovo se zove proces vijeka, a to je što je Dodik organizovao ekipu proces koji se zove proces vijeka, to što je Milorad Dodik organizovao ekipu koji su svi uz mene", kazao je Dodik.

Zahvalio se i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

"Predsjednik Srbije je u nekoliko navrata pomogao naš elektro-energetski sistem. I danas mi prema Srbiji isporučujemo određene količinu električne enegrije", podvukao je Dodik.

Pročitajte više: Dodik: Ako Njemačka uvede sankcije – uzvratit ćemo

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)