Dodik: Ne namjeravam da se odazovem na poziv Tužilaštva BiH

Milorad Dodik izjavio je da ne namjerava da se odazove pozivu Tužilaštva BiH na saslušanje, nakon informacije da je prijava protiv njega jedna od 29 koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina.

Dodik je rekao da formiranje predmeta po izmjenama Krivičnog zakona BiH vidi kao "slijed koji ide ka raspadu BiH" koja, kako kaže, "ne može da živi na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba".

On je ponovio da će svaki građanin Republike Srpske koji bude "uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen".

"Ja nemam namjeru odazvati se, ni njima ni bilo kome drugom, ali imam namjeru ići u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati", rekao je Dodik za RTRS sa Mrakovice, gdje se održava skup SNSD-a.

On je dodao, za RTRS, da navodi o prijavama govore o tome šta je bio pravi cilj bivšeg visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka i drugih da dodatno naprave raskol.

"Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i tjeraju po zatvorima onda neka izvole odmah da krenu, drugog načina nema. Svaki građanin Republike Srpske, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, bit će zaštićen", naveo je Dodik.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori