Dodatak vašoj trpezi: Punjeni patlidžan

Patlidžan  je poznat po svojoj ljubičastoj boji i oblika sličnog tikvicama. Zbog svoje velike hranjive vrijednosti odličan je dodatak vašem stolu! Od njega se mogu pripremati razna jela. Donosimo vam recept, punjeni patlidžan za ručak ili večeru i uživajte u skladu okusa sa svojim najmilijima!

Sastojci

1 patlidžan

140 g luka

0,35 bijelog luka

50 g parmezana

400 g paradajz pirea

150 g neslane mozzarelle

10 g bibera crnog

10 g MAGGI magija okusa

10 g maslinovo ulje

Priprema

Patlidžan i luk

2 MinPatlidžan ogulite i narežite, a češnjak nasjeckajte.

Pečenje patlidžana

Patlidžan premažite maslinovim uljem i pecite 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 150 stepeni.

Dinstanje i pire

Na maslinovom ulju prodinstajte unutrašnjost patlidžana i luk, a zatim dodajte paradajz pire i Maggi začine.

Punjenje patlidžana

Dobivenom smjesom napunite patlidžane koje ste pekli u pećnici, dodajte mozzarellu i parmezan.

Naknadno pečenje patlidžana

- Patlidžan ponovo zapecite u pećnici na 200 stepeni idućih 15 minuta.

Više recepata pronađite na Miris Kuhinje

Pročitaj više: Recept: Zapečene paprike s mljevenim mesom i sirom

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori