Djeca se igrala pa pronašli bombe iz Drugog svjetskog rata

U NAPUŠTENOJ ZGRADI

Nakon dojave o pronalasku na mjesto događaja odmah je upućen policijski službenik

Prilikom igre u napuštenoj zgradi na području istarskog gradića Grožnjana. U Hrvatskoj djeca su jučer oko 12 sati pronašla bombe iz Drugog svjetskog rata. Policija je uzela kako bi ih uništila te je pregledala šire mjesto pronalaska, pri čemu nije našla druga minsko-eksplozivna sredstva.

Nakon dojave o pronalasku na mjesto događaja odmah je upućen policijski službenik protiveksplozijske zaštite. Koji je utvrdio da se radi o bombama britanske proizvodnje koje su zaostale iz Drugog svjetskog rata.

Policija upozorava građane

Istarska policija upozorava građane da budu oprezni te ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva da ih ne diraju. Već da odmah obavijeste policiju.

Policija podsjeća građane i djeca da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava... Kako onih iz Drugog svjetskog rata, tako i onih novijeg datuma. Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, uz prometnice, u moru te na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova.

- Pronađete li takva sredstva, nemojte ih dirati ni donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će sigurno ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti - apelirala je policija.

Zaštita svih građana

Također radi zaštite svih građana policija moli građane koji nedozvoljeno posjeduju takva sredstva da ih ne ostavljaju na javnim prostorima.

- Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije "Manje oružja, manje tragedija" - poručili su iz istarske policije, Index.hr

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori