Dizajnerica Amira Perteši kreirala liniju unikatnih šešira

Moda

Amira Perteši kreirala šešire
Foto: Samira Perteši

Poznata dizajnerica Amira Perteši, dobitnica priznanja za svoj rad i doprinos bh. modnoj sceni, angažirana u brojnim projektima u zemlji i inostranstvu, stvorila je modni brand prepoznatljiv po nevjerojatnom spoju elegancije, stila i kvalitete. Kreira za mnoge poznate ličnosti, a posebna njena lična strast, možemo reći i zaštitni znak, su šeširi.

Radim posao koji izuzetno volim i koji je oduvijek moja strast. Smatram da takav pristup modi budi kreativnost i može opstati jedino ako to radite iz ovolike ljubavi. Svu tu ljubav i energiju koju unosim u svoj rad kupci osjete – rekla je Amira Perteši.

Uspjeh svakako ne dolazi preko noći. Iza toga postoje godine rada i truda. Nije dovoljno napraviti jednu ili dvije revije i postići uspjeh. Mnogo je teže zadržati kontinuitet i kvalitet.. Kao i u svakom poslu općenito, ističe naša sagovornica.

Ovih dana Amira je svojoj modnoj kolekciji dodala i nove odjevne komade. To su šeširi. Inače privatno njena velika ljubav i strast.

U razgovoru nam je rekla da su šeširi poseban odjevni komad koji ženi daje određenu dozu šarma i elegancije, ženstvenosti...

Kreirati šešir mi je veliki izazov. Postići sklad i balans između oblika, veličine, boje je ono što sam pokušala u ovoj limitiranoj kolekciji. Ovo sam zaista napravila za svoju dušu.

U nastavku razgovora nam je otkrila da je već imala mnogo upita, pohvala i narudžbi za šešire s njenim dizajnerskim potpisom. To su šeširi od kvalitetnih prirodnih materijala.

Predstavljamo prve LIMITED EDITION šešire iz #amirapertesi kolekcije.
Izrađuju se od najkvalitetnijih sirovina -zečja dlaka i u samo nekoliko komada.

Povezani sadržaji: U svojoj kreaciji na SFF-u pojavila se i poznata dizajnerica Amira Perteši

Pratite nas na Facebook akter.ba - Dizajnerica Amira Perteši kreirala liniju unikatnih šešira

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori