Saša Popović otkrio zbog čega je zaista Vanja Knežević DISKVALIFIKOVANA

Saša Popović objasnio situaciju oko diskvalifikacije
Saša Popvić na Prvoj tv objasnio situaciju oko diskvalifikovanja Vanje Knežević

Čelnik ''Granda'' Saša Popović, gostovao je u jutarnjem programu Prve televizije objasnio cijelu pozadinu priče tj zašto je Vanja diskvalifikovana. Priče koja se dogodila prije dvije nedjelje u emisiji ''Zvezde Granda'' između diskvalifikovane kandidatkinje Vanje Knežević i članice žirija Jelene Karleuše.

Na samom početku razgovora, Saša se dotakao istorijata takmičenja, pa izjavio da nije mogao da zamisli da će šou imati istu popularnost i nakon 18 godina prikazivanja.

- Iznedrili smo puno dece, imena i pevača i srećan sam što oni danas imaju kuće, stanove porodice- rekao je Popović. Nabrojao je preko trideset imena poznatih zvjezda Granda, a zatim se dotakao i drugih pjevača.

- Tu su bili i Seka, braća Matić, Stoja, Jana i mnogi drugi. I budimo iskreni, da nismo iznedrili sve te pevače, ne znam kako bi se popunjavale muzičke emisije i na drugim televizijama.

Direktor ''Granda'' ispričao je da je za 14 sezona emisije poslušao oko 105 hiljada kandidata. Da je kroz takmičenje prošlo preko dvjesto članova žirija, kao i da je trenutna šestorka najbolji sklop koji je mogao da napravi.

Diskvalifikovana Vanje Knežević nije jedina tokom ovih godina takmičenja. Saša je naveo još dva primjera- Marija je prošle godine diskvalifikovala jednog svog kandidata, imala je sebi poznat razlog. A ja sam to učinio sa Nemanjom Stevanovićem i Milenom Ćeranić kada su bili učesnici rijalitija- objasnio je on.

Marija na sceni podržala Vanju Knežević

Sporna situacija između Vanje i Jelene dogodila se u momentu kada je takmičarka dobila komentare da izgleda kao tetka

I opaske da se članu žirija ne upada u rječ dok govori. Vanji su na društvenu mrežu Instagram pristizale poruke podrške u kojima se najbrutalnije vređala članica žirija Jelena Karleuša. Saša je zatim ispričao cijelu pozadinu priče i razjasnio situaciju zašto je diskvalifikovana.

Jelena je rekla to što je rekla, Vanja je podelila taj sadržaj i zahvaljivala se a to je neprimereno i jeste za diskvalifikaciju. Uveče me je zvao njen otac, fin i učtiv čovek i molio me da vratim Vanju u takmičenje, i priznao da je njegovo dete pogrešilo. Sutradan sam zvao Jelenu koja je rekla da je vratim, i da neće da neko dete zbog nje ispada. Međutim, kada sam video da je Vanja okačila da je takmičenje ''Zvezde Granda'' mizoginija, mediokritet i prostakluk pa dodala da je srećna što je završila sa takvim vidom takmičenja, tada sam odlučio da je ne vratim- objasnio je Popović.

Nakon toga, u emisiji su pušteni svi Vanjini nastupi od prvog do petog kruga. U kojima se moglo vidjeti da joj je do poslednje emisije, u prva četiri kruga, Jelena Karleuša davala samo vjetar u leđa.

Najbolje moguće komentare koje jedan kandidat može da dobije. Čak i u momentima kad Kneževićeva nije dobijala podršku od ostalih članova žirija, a Vanja je sve dočekivala sa osmehom i rečima zahvalnosti.

Saša je zatim ispričao da je snimanje emisije u kojoj je učestvovala Vanja bilo 46 dana pre emitovanja. Kao i da je par dana pre emitovanja ona bila na snimanju emisije ''Zvezde Granda Specijal''.

Zašto tad nije rekla sve što je imala? Mogla je i da ne dođe. Zašto tad nije rekla mišljenje o takmičenju u kom se nalazi- komentarisali su Saša i voditeljka jutarnjeg programa Bojana Ristivojević.

Saša Popović Zvezde Granda
Saša Popović objasnio zašto je Vanja Knežević diskvalifikovana

Popović je zatim dao i primjere takmičara iz nekih prethodnih sezona želeći da objasni da je narod uvek na strani slabijeg

Kada je Braja rekao takmičarki Bucki da je debela, broj glasova joj je skočio sa 1500 na 55 hiljada! Isti slučaj je bio i kada je Keba rekao Milici Pavlović da ne zna da peva. Jelena mi je u pauzi snimanja emisije u kojoj je bila Vanja rekla da je svaki njen komentar trebalo da  bude podstrek Vanji. Da u sledećoj emisji pokaže da pored pevanja može dobro i da se obuče i bude zvezda.

Jelena Karleuša nije jedina koja je dobijala ružne novinske naslove. Isti slučaj doživeo je i sam Popović jer su ga nazivali ucenjivačem, a on je prosto objasnio o čemu se radi.

Marijinih 19 kandidata je zbog situacije htelo da napusti takmičenje. Ja sam rekao ako odu da ne mogu da dolaze u narednim sezonama. Pa zamislite neko da otkaz na Prvoj televiziji i vas dvadeset novinara da otkaz zbog recimo Jovane Joksimović, a onda posle godinu dana zovete da se vratite. Pa ne može to tako. To nije ucena- rekao je Saša.

Za kraj, Popović je za narednu sezonu obećao novu, šokantnu scenografiju, još bolji format i veću gledanost.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori