Zbog jakog vjetra u istočnoj Hercegovini, dijelovima Bosne i u Banjoj Luci na snazi žuti meteoalarm

Jak vjetar

Tako je u Gacku bilo 32 milimetra po metru kvadratnom padavina, u Mostaru 30, Bileći i na Čemernu po 29

Zbog jakih udara vjetra na području istočne Hercegovine, jugoistočne, istočne i sjeverozapadne Bosne na snazi je žuti meteoalarm.

Na području regija Banja Luke i Foče očekuje jak južni i jugozapadni vjetar. A udari vjetra bit će od 40 do 60 kilometara na sat.

Istovremeno, na području regija Trebinje i Višegrad očekuje se također jak južni i jugozapadni vjetar sa udarima od 40 do 50 kilometara na sat.

Zabilježene padavine

- Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni krhotina koje nosi vjetar. Lokalne smetenje u aktivnostima na otvorenom su moguće usljed krhotina koje nosi vjetar - navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Inače u toku noći najviše padavina zabilježeno je na području Hercegovine.

Tako je u Gacku bilo 32 milimetra po metru kvadratnom padavina, u Mostaru 30, Bileći i na Čemernu po 29, Livnu 11, a Trebinju 10.

Visina snijega

Na Bjelašnici je izmjereno 8 milimetara po metru kvadratnom padavina, a na Sokocu, u Han Pijesku, Neumu, Tuzli, te u Sarajevu po 1 milimetar.

Istovremeno na Bjelašnici je izmjereno 130 centimetara snijega, na Čemernu 58, Han Pijesku 33, u Gacku 18, a na Sokocu 8 centimetara.

Razina rijeka u Bosni i Hercegovini - Une, Sane, Bosne, Miljacke i Jale, za sada stagnira.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori