Recept: Kako napraviti sitni ćevap (VIDEO)

Recept

Recept: Kako napraviti sitni ćevap
Foto: akter.ba

Današnji prijedlog za ručak: recept za sitni ćevap, tradicionalno bosansko jelo uz koje se dobro kombinuju svi slani prilozi.

Sastojci:

Teleće meso bez kosti: 1kg

Crveni luk: 2 glavice

Mrkva

Bijeli luk

Ulje

So

Biber

Mješavina začina 

Crvena mljevena paprika

Lovorov list

Peršun list

Paradajz pelat/ajvar

Priprema: 

Meso izrezati na kockice, crveni luk na sitno. U dubokoj posudi, na vrelom ulju propržiti luk ,mrkvu, posoliti i pobiberiti. Na laganoj vatri sve dinstati pa dodati meso na kockice. Dodati ajvar ili pelat i crvenu papriku i lovorov list. Dinstati sve zajedno 10 minuta. Kad se tečnost iz sastojaka i mesa reducirala, dodatli tople vode da prekrije sastojke i poklopiti posudu. Povremeno miješati uz dodatak vode dok meso ne omekša i potpuno se skuha.

Ukoliko žurite skuhati ručak, onda sve ovo možete raditi u pretis loncu, gdje je vrijeme kuhanja znatno smanjeno. Dovoljno je 25 minuta kuhanja.

Na kraju meso posuti peršunom.

Pročitajte više: Recept: Carigradska torta

Pratite nas na Facebook akter.ba - Recept: Kako napraviti sitni ćevap

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori