Danas u BiH oblačno sa kišom, na planinama snijeg

Vrijeme

Danas u BiH oblačno sa kišom
Foto: Freepik

U noći na petak snijeg i susnježica i u nizinama Bosne

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme, prema najavama Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U jutarnjim satima u južnim i jugozapadnim područjima sa kišom, a u višim područjima sa snijegom. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Obilnije padavine u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. 

U noći na petak snijeg i susnježica i u nizinama Bosne. Vjetar većinom slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. 

U jutarnjim satima će biti jakih udara juga. U sjevernim područjima vjetar je slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 3 i 9, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom ili susnježicom. Jutarnja temperatura oko 0, a najviša dnevna temperatura oko 8 stepeni.

Biometeorološka prognoza je loša. Usljed prolaska ciklone iznad Bosne i Hercegovine, kod osjetljivih osoba će se postepeno pojačavati tegobe vezane uz njihove bolesti. Moguće su reakcije poput promjene raspoloženja, dekoncentracije, glavobolje, malaksalosti, nesanice. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Opšta slika dodatno će se remetiti povremenim udarima juga, većim dijelom dana će biti lošija u Hercegovini, centralnoj i jugozapadnoj Bosni, a sa poslijepodnevnim i noćnim satima pogoršat će se u cijeloj zemlji.

Pročitajte više: Danas oblačno vrijeme s kišom, na planinama snijeg

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori