Danas na Kosovu marš podrške jedinstvenoj BiH

PRIZREN U 13 SATI

Pozivamo danas sve Bošnjake, ali i druge ljude, bez obzira na političku pripadnost i ostale eventualne razlike, da nam se pridruže jer je svrha marša daleko iznad svih potencijalnih razlika

Organizacija "Naša inicijativa" organizirat će danas marš podrške suverenoj, jedinstvenoj i građanskoj Bosni i Hercegovini.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

- "Naša inicijativa" poziva sve Bošnjake, ali i ljude svih drugih nacija koje žive u Prizrenu. Da nam se u subotu pridruže na Maršu podrške Bosni i Hercegovini. Okupljanje je zakazano za 13 sati, ispred Prizrenske lige. Marš će se dalje nastaviti ka Šadrvanu, gdje će se okupljenim građanima obratiti predstavnici organizatora.

U trenucima u kojima se ponovo javljaju ideje o podjeli Bosne i Hercegovine, gdje se veličaju presuđeni ratni zločinci i gdje se ponovo prijeti oružjem i sukobima, našoj matici je izuzetno teško! "Naša inicijativa" ne može i ne smije šutjeti, već poziva sve Bošnjake, ali i druge ljude, bez obzira na političku pripadnost i ostale eventualne razlike, da nam se pridruže jer je svrha marša daleko iznad svih potencijalnih razlika.

Okupimo se i pružimo bezuslovnu i bezrezervnu podršku Jedinstvenoj, suverenoj i građanskoj BiH - navodi se u pozivu.

Izvor: Avaz

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori