Damir Arnaut se ponudio da besplatno zastupa Nebojšu Vukanovića u Strazburu

Damir Arnaut, zastupnik u Parlamentu BiH i pravni ekspert kazao je da će besplatno zastupati danas privođenog političara Nebojšu Vukanovića. Ako njegov slučaj dospije do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

"Ako je Vukanović uhapšen jer se javnim osobama na javnom mjestu obraćao o javnom interesu, i ako ga domaći sudovi osude, zastupat ću ga u Strazburu. Pro bono. Ja to tako. Još ja mislio da mi je Pilavov slučaj bio zicer", kazao je Arnaut. Komentirajući na Twitteru privođenje Vukanovića, poslanika u Narodnoj skupštini RS-a.

Kako je dodao, učinio bi to i za osobu koja je svojevremeno pokazala srednji prst Bakiru (Izetbegoviću, op.) da se u međuvremenu nije nagodila.

Nebojša Vukanović je danas priveden nakon što je u centru Trebinja snimao sudije Osnovnog i Okružnog suda Milana Bosića i Bojana Stevića. Kako sjede u ugostiteljskom objektu te im govorio da idu raditi uz optužbe da se bave kriminalnim radnjama. Ubrzo je pušten na slobodu a u policiji je rečeno da će najvjerovatnije dobiti tri prekršajne prijave.

Podsjetimo, Arnaut je do sada pred međunarodnim pravosudnim institucijama zastupao više osoba iz BiH. Između ostalog, to su Ilijas Pilav, Ejup Ganić i pokojni Jovan Divjak.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori