Dajana Ibrić: Košarkaško čudo iz Banovića

BIGBANG SPORT je projekat koji predstavlja najuspješnije sportiste u Tuzlanskom kantonu. Jedna od njih je Dajana Ibrić, članica seniorske ekipe ŽKK RMU Banovići.

Dajana sa svojom ekipom već treću godinu zaredom osvaja duplu krunu (Prvenstvo BiH, Kup BiH). Ona je osvajačica Prvenstva BiH u kategoriji pionirki i kadetkinja. Proglašena je također i za najbolju pionirku opštine Banovići 2017.godine, te za najbolju kadetkinju 2018. godine. Dajana Ibrić članica je kadetske reprezentacije BiH.

Dajana trenira košarku od svoje devete godine, a od 12. je članica “ŽKK Rmu Banovići”, najtrofejnijeg ženskog košarkaškog kluba u BiH. Između treninga pohađa drugi razred srednje medicinske škole. Želi ostvariti uspješnu košarkašku karijeru, te nastaviti svoje školovanje i završiti fakultet.

Samo neka od njenih postignuća do sada su dupla kruna, koju već 3 godine osvaja sa seniorskom ekipom svog kluba, Prvenstvo BiH u kategoriji pionirki i kadetkinja, proglašena za najbolju pionirku općine Banovići 2017.godine, te za najbolju kadetkinju 2018. godine. Proglašena je i za najbolju kadetkinju na nivou Tuzlanskog kantona 2019. godine. Također, na regionalnom finalu Sim-a (sportske igre mladih), u Splitu, osvoja  prvo mjesto sa svojom ekipom.

Izvor: radiokameleon.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)