9 trikova za nevjerovatno duge i guste trepavice

Neplanirano ste dobili poziv za izlazak i morate brzo da se spremite? Odjeća nije problem, ali potrebna je šminka koja će sve prisutne ostaviti bez daha. Najlakši način da to postignete je tako što ćete naglasiti oči.

Da ne biste gubili vrijeme i živce lijepeći vještačke trepavice, poslužite se sljedećim trikovima sa kojima ćete postići isti efekat. Još vam samo preostaje da “zarumenite” obraze, stavite malo sjaja na usne i spremni ste.

Uvijač za trepavice

Prije nanošenja maskare obavezno koristite uvijač za trepavice. Postavite ga uz sam korijen trepavica te nježno stišćite dvadesetak sekundi. Na ovaj način ćete automatski “otvoriti“ oči te podići trepavice koje će tako više doći do izražaja.

Takođe, više će svjetlosti doći do zjenica pa će oči izgledati veće i sjajnije. Ako nemate uvijač za trepavice, pokušajte sledeći trik: nanesite maskaru i dok je još vlažna, prstima nježno povucite trepavice prema gore. Neće izgledati savršeno kao kad koristite uvijač, ali će svakako biti bolje nego sa samom maskarom.

Obrišite četkicu

Grudvice na trepavicama mogu izgledati veoma neuredno. Spriječite ih tako što ćete četkicu, nakon što je izvučete iz maskare, lagano obrisati papirnom maramicom.

Pomjerajte četkicu lijevo-desno

Prilikom nanošenja maskare najbolje bi bilo da počnete od korijena trepavica tako što ćete četkicu pomjerati lijevo-desno. Na ovaj način ćete ih u potpunosti “obložiti“ formulom. Zatim nanesite još jedan sloj maskare, onako kako to obično radite.

Takođe, za one vještije, pokušajte da počnete sa nanošenjem od vanjskog dijela oka pa idite prema sredini. Na ovaj način ćete ih podići te im dati volumen. Onda još jednom, na uobičajen način, nanesite maskaru. Veoma je važno da prije nanošenja drugog sloja (ili trećeg) pustite da se prvi osuši kako biste izbjegli da budu razmazane i neuredne.

Dječiji puder

Ako želite da imate duge i guste trepavice, uradite sledeće: nakon što ste uvili trepavice, pospite ih sa malo dječijeg pudera. Sačekajte par minuta da upiju puder (eventualni višak odstranite) te nanesite maskaru. Bićete oduševljeni dobijenim izgledom.

Iskoristite sjenku

Nakon nanešene sjenke u prahu, nemojte uklanjati višak koji je ostao na trepavicama. Nanesite maskaru preko sjenke, jer ćete na taj način dati dodatni volumen trepavicama.

Ekstra volumen

Najjednostavniji način (osim trika sa dječijim puderom) da dodate ekstra volumen trepavicama je da koristite dvije nijanse maskare. Za prirodniji izgled očiju, na gornje nanesite crnu pa preko nje i smeđu maskaru, a na donje samo smeđu.

Za dodatni sjaj, na kraju nanesite i prozirnu maskaru. Ako želite ekstravagantniji look, eksperimentišite sa nijansama poput zelene, ljubičaste ili plave, koje ćete nanijeti nakon crne ili smeđe maskare.

Kako do bogatih i definisanih trepavica?

Ponekad je veoma teško “izvući“ tako da budu definisane, ali i da imaju volumen. Međutim, postoji jednostavan način da to postignete. Na trepavice nanesite jedan sloj maskare te ih čistom četkicom (starom četkicom iz maskare koju ste detaljno oprali sapunom i toplom vodom) “raščešljate“.

“Počešljajte“ trepavice

Za duže i gušće trepavice, koristite metalni  češalj za trepavice. Poslije svakog nanesenog sloja, češljom “prođite“ kroz trepavice kako biste uklonili višak maskare. Ponovite još dva puta kako biste dobili blistav i zavodljiv pogled.

Dvije maskare za zavodljivi pogled

Ponekad je veoma teško dobiti željeni izgled ako koristite samo jednu maskaru. Za seksi izgled očiju na donje trepavice nanesite vodootpornu maskaru. Zahvaljujući njoj donje trepavice će izgledati uredno i neće se razmazati u toku dana. Na gornje trepavice nanesite maskaru koju obično koristite.

Obratite pažnju na trepavice koje se nalaze na spoljašnjem dijelu oka, jer ćete, nanoseći maskaru na njih, dodatno povećati izgled očiju.

Preuzeto: minimagazin.info

PROČITAJTE VIŠE: Da li su obloge od kamilice dobre za vaše oči?

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori