Đorđe Balašević dobio svoj park u Crnoj Gori

Balašević dobio park
Balašević dobio park koji budi najljepše uspomene

Ovaj potez je, očekivano, naišao na odobravanje građana koji su oduševljeni novim parkom.

Nedavno preminuli kantautor Đorđe Balašević ovaj je tjedan dobio svoj park u Crnoj Gori.

Niti tri mjeseca od smrti legendarnog Panonskog mornara u Podgorici je otvoren park s ciljem da uspomena na pjevača živi vječno. Baš kao u pjesmi "Neki novi klinci", u parku je na Balaševićev rođendan, 11. maja, posađen orah, a građani su dobili jedan novi, drugačiji park koji će mnogima buditi nostalgiju i podsjetiti ih na najljepše uspomene. U parku su naime postavljene ploče na kojima su ispisani stihovi Balaševićevih pjesama uz koje su odrasle i odrastaju mnoge generacije, prenosi Zadovoljna.hr.

Đorđe Balašević ove bi godine napunio 68 godina zbog čega je u parku posađeno i točno toliko sadnica drveća. Ovaj potez je, očekivano, naišao na odobravanje građana koji su oduševljeni novim parkom.

Podsjetimo, Đorđe Balašević preminuo je 19. februara 2021. godine u Novom Sadu. Otada građani traže načine kako da mu odaju počast, a među inicijativama koje su se pojavile je i ona da se autocesta Beograd - Zagreb, u vrijeme SFRJ nazvana Autocestom bratstva i jedinstva, preimenuje i bude nazvana po nedavno preminulom kantautoru, pjesniku i piscu Đorđu Balaševiću.

Nedavno preminuli kantautor Đorđe Balašević ovaj je tjedan dobio svoj park u Crnoj Gori. Niti tri mjeseca od smrti legendarnog Panonskog mornara u Podgorici je otvoren park s ciljem da uspomena na pjevača živi vječno. Baš kao u pjesmi "Neki novi klinci", u parku je na Balaševićev rođendan, 11. svibnja, posađen orah, a građani su dobili jedan novi, drugačiji park koji će mnogima buditi nostalgiju i podsjetiti ih na najljepše uspomene. U parku su naime postavljene ploče na kojima su ispisani stihovi Balaševićevih pjesama uz koje su odrasle i odrastaju mnoge generacije.
Foto: Instagram - park u Crnoj Gori

Pročitaj više: Balašević o Antiću: “Na mene je Mika Antić izvršio veliki uticaj”

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori