Čolpa o istupima DF-ovog direktora Andelije: Ne zanimaju nas Komšićeve bajke

Napisao na svom fb profilu

Ukoliko Andelija bude smijenjen, moramo imati viziju budućeg rada uprave Elektroprivrede, inače uzalud će biti smijenjen, naveo je

Nihad Čolpa, zastupnik u Parlamentu FBiH, prokomentarisao je ponašanje i izjave generalnog direktora uprave Elektroprivrede Admira Andelije.

Čolpa je kazao kako se na prvi momenat stiče dojam da je Elektroprivreda njegova privatna kompanija protiv koje su se urotili rudari.

On se oglasio na Facebooku, a njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

- Proteklih dana svjedočimo tragikomičnom ponašanju i izjavama generalnog direktora Andelije. Koji sve vrijeme ističe da je skoro pola svog višedecenijskog radnog vijeka proveo kao direktor i generalni direktor uprave Elektroprivrede.

Pažljivo analizirajući njegove argumente, nismo sigurni šta želi da nam poruči. Na prvi momenat stiče se dojam da je Elektroprivreda njegova privatna kompanija protiv koje su se urotili rudari - kopači uglja. 

Obavještava nas da preduzeće kojim upravlja ne raspolaže sa 500 miliona KM za uvezivanje staža. Što se takva vrsta duga po zakonu nikada nije smjela ni desiti, a za vrijeme ne uplaćivanja doprinosa rudarima.

Andelija je sjedio u upravi i za njega su uredno uplaćivani doprinosi

Krajnje je licemjerno govoriti o radnom učinku rudara i njihovim platama. A koje su pet puta manje od njegove, a zarađuju se krvavo u rudarskim jamama i kopovima.

Kako ga je Komšić postavio (dogovorio sa Izetbegovićem, dali nalog Novaliću da Džindić dostavi na Vladu prijedlog novog nadzornog odbora, Vlada izglasala novi nadzorni odbor, nadzornom odboru data instrukcija ko treba biti direktor, da bi nakon toga nadzorni odbor imenovao Andeliju i upravu). Isto tako treba i da ga skloni (da Andelija više nije njegov izbor, nalože Novaliću da Džindić dostavi na Vladu prijedlog novog nadzornog odbora, Vlada da izglasa i da instrukcije novom nadzornom odboru koga treba imenovati za direktora i upravu).

Nas ne zanimaju u ovom slučaju Komšićeve bajke. Nas zanima hoće lider DF, u čijim je rukama rješenje, riješiti problem energetske krize i spriječiti da sjedimo u mraku. Ili će u svom stilu i ovaj put samo populistički istupati i medijski se obračunavati sa ljudima koji su činioci problema. A koje predvodi on sam. Ukoliko Andelija bude smijenjen, moramo imati viziju budućeg rada uprave Elektroprivrede, inače uzalud će biti smijenjen - naveo je Čolpa.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori