Čokoladna souffle torta: bez glutena, šećera i brašna

154560638_155821846356221_6298843300999453989_n
Foto:Instagram

Recept: čokoladna souffle torta by naturally sweet life

Bez brašna, šećera i glutena

Sastojci:

200 grama tamne čokolade s min 85% kakaa, bez dodatka šećera

100 grama putera

120  grama xylitola ili zaslađivača po želji

3 jaja sobne temperature

1-2 čajne kašičice ekstrakta vanilije

55 grama kakaa u prahu

½ čajne kašičice praška za pecivo

Prstohvat soli

Priprema - čokoladna souffle torta:

Pečnicu zagrijati na 170 stepeni. Kalup za pečenje veličine 18-20 cm obložiti papirom za pečenje.

Rastipiti puter. Maknuti sa peći. Istrgati čokoladu, dodati u puter, te miješati dok se čokolada ne rastopi.

Prebaciti u posudu za miksanje, dodati zaslađivač i ekstrakt vanilije.

Miksati 2-3 minute. Dodavati jedno po jedno jaje. Miksati između svakog cca 30 sekundi.

U posebnoj posudi izmješati kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodati čokoladnoj smjesi te miješati laganom brzinom dok se sastojci ne sjedine.

Prebaciti u kalup za pečenje, te peći 18-20 minuta u već zagrijanoj pećnici. Nakon pečenja ostaviti kratko da se prohladi. Po želji posuti kakaom u prahu, te poslužiti toplo dok je još sredina kremasta uz šumsko voće ili kuglicu sladoleda po mogućnosti od prirodnih sastojaka.

Prijatno!

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)