Recept: čokoladna souffle torta by naturally sweet life
Bez brašna, šećera i glutena
Sastojci:
200 grama tamne čokolade s min 85% kakaa, bez dodatka šećera
100 grama putera
120 grama xylitola ili zaslađivača po želji
3 jaja sobne temperature
1-2 čajne kašičice ekstrakta vanilije
55 grama kakaa u prahu
½ čajne kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli
Priprema - čokoladna souffle torta:
Pečnicu zagrijati na 170 stepeni. Kalup za pečenje veličine 18-20 cm obložiti papirom za pečenje.
Rastipiti puter. Maknuti sa peći. Istrgati čokoladu, dodati u puter, te miješati dok se čokolada ne rastopi.
Prebaciti u posudu za miksanje, dodati zaslađivač i ekstrakt vanilije.
Miksati 2-3 minute. Dodavati jedno po jedno jaje. Miksati između svakog cca 30 sekundi.
U posebnoj posudi izmješati kakao, prašak za pecivo i prstohvat soli. Dodati čokoladnoj smjesi te miješati laganom brzinom dok se sastojci ne sjedine.
Prebaciti u kalup za pečenje, te peći 18-20 minuta u već zagrijanoj pećnici. Nakon pečenja ostaviti kratko da se prohladi. Po želji posuti kakaom u prahu, te poslužiti toplo dok je još sredina kremasta uz šumsko voće ili kuglicu sladoleda po mogućnosti od prirodnih sastojaka.
Prijatno!