Činjenice koje niste znali o snimanju sexy scena

Ako se pitate da li bi glumci radije da vise sa litice ili da snimaju provokativne scene seksa - odgovor bi vas sigurno iznenadio. Ne samo da je jednostavnije igrati napetu, akcionu scenu, već je i puno zanimljivije i laganije. Ili tako barem svjedoče iskustva glumaca i glumica koji su provodili i nekoliko dana pokušavajući da snime vjerodostojan seks na filmu. Magazin “Esqurie je sastavio nevjerovatne činjenice vezane za snimanje scena vođenja ljubavi u mainstream filmovima. Porno filmovi nisu ništa lakši za snimanje, ali oni imaju obrnuti problem – kako da se sve vidi i da bude uvjerljivo.

Ako ste mislili da su ova snimanja uživanje, nisu. Magazin “Esquire”, navodi da takva snimanja znaju da traju satima, a nekad i danima i da opet ništa ne bude urađeno kako treba, pa mora da se radi ponovo.

Druga poteškoća je kad treba snimiti gej scenu seksa, a glumci i snimatelji su strejt. To se desilo prilikom snimanja TV serije American Gods. Producent – koji je gej – je pogledao scenu koju su snimili i poslao ih da snime sve ispočetka jer je neuvjerljivo.

Polni organi su prekriveni 

Nisu svi glumci spremni da se skinu skroz goli na setu. Zato kostimografi imaju spremljene futrole za muške glumce i samoljepljive trake za ženske. Glumci dobijaju vrećicu u boji kože koju koriste u tim situacijama, te podvežu kako se ne bi vidjelo ništa na setu. Žene s druge strane nose trake kojom prelijepe ono što ne žele da se vidi.

Postoje dubleri za sexy scene

Jedan od razloga je svakako to što neki glumac neće da se skida. Mada je mnogo češće slučaj da jednostavno nemaju vremena ili neće da se zamaraju cjelodnevnim snimanjem seksa.

Scene seksa su koreografisane

Rijetko koja ljubavna scena je spontana. Niko ne želi da vidi pravi seks na filmu. Da bi scena bila što atraktivnija, angažuju se koreografi koji će osmisliti scenu ili reditelj detaljno objasni šta tačno hoće, pa glumci jednostavno to ponove prilikom snimanja. Romantično zar ne?

Vještački znoj se nanosi tokom scena

U zavisnosti od želje reditelja, nanosi se malo ili više tečnosti koja glumi znoj. Ako je potrebno da se presijavaju glumci se mažu bebi uljem pomešanim sa vodom.

Pročitaj više: Steven Spielberg pravi film o svom životu: Poznata glumica bi trebalo da igra njegovu majku

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori