” Poznati teniser Bublik priredio šok u “bijelom sportu”

Đoković preokretom savladao Berrettinija, ostala su mu još samo dva koraka do historije
Foto: facebook - Novak

Poznati teniser Aleksandar Bublik šokirao je teniski svijet izjavom o novcu u "bijelom sportu" i radu PTPA.

Teniski sindikat koji je Novak Đoković osnovao nakon sukoba za ATP, PTPA, pomaže slabije rangirane tenisere. Omogućava im egzistenciju u periodu pandemije korona virusa.

Međutim, Bublik nije želio da pruži podršku radu Đokovića i Vaseka Pospišila jer smatra da bi tako bacio rukavicu u lice ATP-u "koji hrani tenisere".

Foto: Telegraf.rs - Bublik

- Pogledao sam video na kom je Vasek Pospišil pokušao da tuži ATP ili uradi šta već... Ja nisam sa PTPA. Uživam u uspjesima koje bilježim. Naravno, ako Novak uspije da izdejstvuje više novca, reći ću mu hvala. Ali, ja ne želim da se borim za to. Na kraju dana, ATP je taj koji nas hrani i ne želim da idem protiv njih jer ne vidim za šta Novak ili Vasek mogu da ih tuže, kazao je teniser.

Ono što je u cijeloj priči zanimljivo jeste to što je Bublik 2016. napustio rodnu Rusiju i upravo zbog novca prešao u Kazahstan gdje je dobio bolje uslove.

- Da nema novca, prestao bih da igram tenis. Još nisam zaradio dovoljno od tenisa, da jesam odavno bih prestao da se bavim ovim sportom", govorio je ranije Bublik.

Pročitaj više: Džumhur uspješan na startu turnira u Marbelii

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori