Britney Spears proziva oca i objašnjava prekide nastupa uživo: “Konzervatorij mi je ubio snove”

Žena drži znak "Slobodna Britney" tokom skupa ispred Lincoln Memorial protestirajući protiv konzervacije Britney Spears 14. jula 2021. u Washingtonu, Brendan Smialowski AFP / File
Žena drži znak "Slobodna Britney" tokom skupa ispred Lincoln Memorial protestirajući protiv konzervacije Britney Spears 14. jula 2021. u Washingtonu, Brendan Smialowski AFP / File

Britney Spears je u objavi na Instagramu rekla da je ‘prestala’ raditi nastupe uživo i narušila očevu kontrolu nad njenim poslovima.

Popularna zvijezda već sedmicama moli suca u Los Angelesu da je oslobodi dugogodišnjeg konzervatorskog rada kojim je upravljao njen otac Jamie.

Kasno u subotu oglasila se na Instagramu u novoj, javnoj demonstraciji svog bijesa.

“Neću uskoro nastupiti ni na jednoj sceni s tim da moj tata rukuje onim što nosim, kažem, radim ili mislim”, napisala je.

Umjesto toga, rekla je, podijelit će vlastite plesne spotove “iz moje dnevne sobe”, umjesto sa pozornice u Las Vegasu.

“Odustajem !!!!” napisala je.

Spears, koja se proslavila u svojim tinejdžerskim godinama, pretrpjela je izrazito javni slom 2007. godine. Tada je zvijezda obrijane glave napala automobil paparazza na benzinskoj pumpi.

Naredne godine, kalifornijski sud stavio ju je pod jedinstveno zakonsko starateljstvo kojim je uglavnom upravljao njen otac.

Spears se nakon toga brzo vratila nastupima. Objavila je tri albuma, pojavila se u raznim televizijskim emisijama, pa čak i nastanila rezidenciju u Las Vegasu na koju se pozivala u Instagram objavi.

No, u januaru 2019. naglo je objavila da je do daljnjeg obustavila svoje nastupe.

A onda je prošlog mjeseca pjevačica uputila strasnu molbu da se njena situacija promijen. Tvrdeći da joj je onemogućeno uklanjanje kontraceptivne spirale, uprkos tome što je željela još djece. Prisilno je stavila lijekove zbog kojih se osjećala „pijano“.

Spears je rekla da su je natjerali da izvodi emisije pod prijetnjom tužbe. Uz to da joj nije dopušteno ni da se presvlači u privatnosti niti da vozi svoj automobil.

“Moj takozvani sistem podrške me duboko povrijedio !!!! Ovo konzervatorsko djelo mi je ubilo snove… Tako da sve što imam je nada i nada je jedina stvar na ovom svijetu koju je vrlo teško ubiti… ipak ljudi i dalje pokušavaju !!!! ” napisala je u subotu.

Spears se takođe pozvala na nedavne dokumentarne filmove o njenoj teškoj situaciji koji su pomogli u obračunu s tretmanom zabavne industrije prema mladim ženskim pop zvijezdama.

“Nije mi se svidio način na koji dokumentarci iznose ponižavajuće trenutke iz prošlosti … Prošao sam sve to i to već dugo!” napisala je.

U srijedu je Spears postigla veliku pobjedu u svojoj pravnoj bitci nakon što je sudac presudio da može sama imenovati svog advokata.

Advokat kojeg je sud imenovao nakon njenog sloma zatražio je da se povuče sa svoje funkcije, kao i kompanija za finansijsko upravljanje koja je trebala preuzeti zajedničku kontrolu nad njenim imanjem sa ocem.

Dao je otkaz i dugogodišnji Spearsov menadžer Larry Rudolph.

Njezin otac je, međutim, signalizirao da neće dobrovoljno odstupiti.

Spears ima veliku podršku javnosti, od obožavatelja koji skandiraju ispred sudnice do njenih muzičkih vršnjakinja Christine Aguilere i Madonne do masivnog pokreta #FreeBritney na društvenim mrežama.

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti