Britanska voditeljica otkrila da praktikuje poligamiju: Imati samo jednu pravu osobu je pakao

Poligamija

Britanska voditeljica otkrila da praktikuje poligamiju
Foto: Instagram

Britanska TV voditeljica Carol Vorderman (61) podijelila je s javnošću svoj stav po pitanju ljubavnih veza, otvoreno priznavši da je odlučila prakticirati poligamiju, umjesto vezu samo s jednim partnerom.

Vorderman je 26 godina bila suvoditeljica popularnog britanske emisije Countdown, a sada je otkrila zanimljiv stav po pitanju "prave osobe" za ljubavnu vezu, otkrivši da ona uživa u nečemu mnogo slobodnijem.

Dok mnogi na ideju poligamije gledaju sa predrasudama, to nije slučaj i sa Carol koja je istakla kako ne vjeruje u ideju jednog "onog pravog" partnera, već da preferira postojanje više njih.

"Naše su nam majke govorile da se trebamo vjenčati kad smo imali 18, 19 ili 20 godina, tako da smo odrasli s tom konvencijom da bi trebali imati jednog partnera za cijeli život. Moje gledište nije baš tako", rekla je u emisiji This Morning Show.

Kako je objasnila, to traje proteklih desetak godina.

"Zanemarila sam traženje 'one' jedne osobe i imam nekoliko njih koje smatram 'posebnim prijateljima'", rekla je Vorderman.

Objasnila je da se njeni partneri ne poznaju međusobno, ali da svaki zna za onog drugog.

“To je vrlo iskren odnos. Jedan od njih traje mnogo više godina od mog braka. Da, ima mu više od 10 godina. Drugi ima sedam. On je astronaut. Nazvao me sa svemirske postaje. Oni ne traže ljubav, oni traže društvo, prijateljstvo, to se može pretvoriti u ljubav. Godine su zaista nevažne", rekla je ona.

U svom intervjuu, Vorderman je potaknula i druge ljude da idu za onim za kim im "srce pjeva", čak i ako to znači da će s tobom osobom provesti samo "povremeno vrijeme".

"Polovica prvih brakova završi razvodom, kao i gotovo tri četvrtine brakova uopće. Stoga radije živim svoj život u poglavljima. Vrijeme je da se razbije ovaj besmisleni tabu da osoba treba tražiti samo jednu pravu osobu koja zadovoljava sve u njenom životu. To je pakao", zaključila je ona.

Britanka iza sebe ima dva braka, od kojih je u jednom od njih dobila i dvoje djece.

Odmah nakon posljednjeg razvoda, Vorderman je izjavila da se "ne želi ponovno udati" ili živjeti s muškarcem stalno pazeći na njega.

Pročitajte više: Madona o seksu: To je moja opsesija, a brak nije najbolja ideja

Pratite nas na Facebook akter.ba -

Britanska voditeljica otkrila da praktikuje poligamiju: Imati samo jednu pravu osobu je pakao

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori