Brena otkrila kako je uspjela izgubiti 17 kilograma

Lepa Brena

Lepa Brena
Foto: Instargram

Lepa Brena je otkrila pomoću kojeg načina prehrane je uspjela izgubiti 17 kilograma.

"Prošla su vremena kada sam se držala 'repertoara' na kome su bili punjena šnicla ili nešto pohovano. Važno je voditi računa o tome šta jedete. Ako već u automobile točimo najbolje gorivo, zašto to ne bismo radili i sa svojim tijelom?", rekla je za magazin Hello.

Navela je koje namirnice preferira konzumirati.

"Prvi dnevni ritual mi je čaša mlake vode s nekoliko kapi limuna, a onda slijedi obrok, koji obično čini lagani smoothie. Tokom dana unosim dosta osvježavajućeg voća i uvijek pri ruci imam vodu s limunom. Izbegavam mlijeko i mliječne proizvode, sve osim kefira. Hljeb gotovo da ne jedem. Najviše mi prijaju salate sa inćunima i povrćem s dodatkom brusnica, mljevenih oraha, morske soli, dobrog maslinovog ulja i dosta limunovog soka. Ribu volim na sve načine. Svake godine pred početak ljetne sezone skinem dva - tri kilograma kako bih u večernjim satima mogla da pojedem neku pastu pošto su naše večere prilično kasne", kazala je.

Objasnila je da joj nije naporno praktikovati ovakav način ishrane.

"Mislim da to nije strogost prema sopstvenom tijelu nego disciplina. Neko bi rekao da je to post, koji je zastupljen u svakoj religiji, a ja to zovem detoksikacijom. Kada hoću da skinem nekoliko kilograma, izbacim šećer, odnosno kolače, alkohol, ugljene hidrate i jedem samo organsko voće i povrće, sve prije 17 sati. Kada istrenirate um da možete to da uradite, osjećate se fantastično. Tijelo se, ipak, najbolje oporavlja kada gladuje. Naravno, ne treba pretjerivati. Nisam manekenka niti volim izrazitu mršavost, ali mi prija kada na neki način gladujem. Osjećam se lakše i vitalnije", zaključila je.

Pročitajte više: Lepa Brena pokrenula biznis sa čarapama

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori