Kraljičino obraćanje par sati pre intervjua Hari i Megan

Jamajka će od britanske kraljice tražiti odštetu zbog ropstva
Grange je izjavila da će britanskom monarhu biti uručena peticija kojom se traže reparacije za ropstvo svih građana Jamajke.

Britanska kraljica Elizabeta proslavila je danas Dan Komonvelta. Samo nekoliko sati pre američkog intervjua sa njenim unukom princom Harijem i njegovom suprugom Megan. Intervju koji bi mogao da produbi podele u kraljevskoj porodici, javlja Rojters.

Kraljica Elizabeta

"Svi smo nastavili da cenimo podršku, širinu iskustava i znanja koje donosi zajednički rad, i nadam se da ćemo zadržati ovaj obnovljeni osećaj bliskosti i zajedništva", rekla je kraljica u govoru povodom obeležavanja jedinstva Komonvelta.

Skoro 50 godina kraljevska porodica je u martu prisustvovala u londonskoj Vestminsterskoj opatiji godišnjem bogosluženju povodom Dana Komonvelta. Dana posvećenog zemljama uglavnom iz bivšeg Britanskog Carstva koje održavaju veze sa Britanijom. Ove godine bogosluženje je otkazano zbog pandemije.

Princ Čarls, kome su se pridružili i drugi članovi kraljevske porodice, uključujući njegovog starijeg sina i naslednika, princa Vilijama, takođe je odao priznanje hrabrosti. Hrabrosti koju su ljudi širom Komonvelta pokazali kao odgovor na pandemiju.

Princ Hari i Megan Markl prvi put bez dlake na jeziku: "Jeste li ćutali ili su vas ućutkali?"

Obraćanje kraljevske porodice emitovano je nekoliko sati pre nego što će Si-Bi-Es prikazati dugo očekivani intervju vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Hari i Megan će, po prvi put otkako su se preselili u SAD, u emisiji Opre Vinfri objasniti zašto su napustili Britaniju. I zašto su započeli novi život u Kaliforniji.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)