Bračni par porijeklom iz BiH stradao u klizištu u Kanadi

Tragedija

Bračni par porijeklom iz Bosne i Hercegovine Mirsad i Anita Hadžić stradali su nakon što ih je zatrpalo klizište na povratku u Vancuver iz Okanaganu u Britanskoj Kolumbiji gdje su bili na kraćem odmoru.

Hadžići su identificiran je kao posljednje žrtve fatalnog odrona koji je zahvatilo autoputu Duffey Lake Road, južno od Lillooeta, grada oko 250 kilometara sjeveroistočno od Vancouvera. Spasioci su izvukli četiri tijela, dok se peti muškarac vodi kao nestao, navodi CBC.

Par je porijeklom iz naše zemlje tačnije iz Kozluka ublizini Zvornika. Iza njih je ostala dvogodišnja kćerka o kojoj se trenutno brine porodica.

Klizište u na autoputu Duffey jedno je od desetina odrona koji su uništili glavne puteve u jugozapadnoj Britanskoj Kolumbiji tokom jake kiše prošlog vikenda.

Pokrenute su dvije kampanje prikupljanja sredstava kojima se odaje počast bračnom paru, a novac će služiti kao pomoć za brigu o djetetu.

“Anita i Mirsad su bili najdivniji roditelji. Bili su ljubazni, vrijedni i voljeni od mnogih”, navode ljudi koji su ih poznavali.

Pročitajte više: Stravična nesreća na autoputu A1 kod Kaknja: Vozilom usmrtio pješaka

Pratite nas na Facebook akter.ba -Bračni par porijeklom iz BiH stradao u klizištu u Kanadi

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori