Plasman bh. odbojkašica u finalu Srebrene lige

Bosanskohercegovačke odbojkašice u finalu Srebrene lige
Foto: CEV

Djevojke odbojkaške reprezentacije BiH postigle su veliki uspjeh

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine plasirala se u finale Srebrene lige. Plasman su postigle neakon što su večeras savladala Sloveniju rezultatom 3:1, po setovima 25:23, 19:25, 25:22 i 26:24.

Velika borba viđena je u ovom susretu, a na kraju je bh. selekcija je ostvarila pobjedu koja je vodi korak bliže Zlatnoj ligi. 

Slovenija je do polovice prvog seta imala konstantno vodstvo. Međutim, bh. selekcija potom preuzima vodstvo koje su samo jednom ispustile do kraja seta koje su odbojkašice BiH na kraju riješile u svoju korist sa 25:23.

BiH dobro otvara drugi set. Međutim, cure su stale nakon vodstva od 4:0. Do kraja seta je Slovenije sigurno kontrolisala igru i osvojila je drugi set sa 25:19.

Treći set donosi dosta uzbuđenja i preokreta, ali u ključnim trenucima BiH veže tri poena i osvaja treći set sa 25:23 i dolazi do vodstva od 2-1.

Ključni trenutak u četvrtom setu desio se kod vodstva 12:11 za Sloveniju. Bh. selekcija radi seriju od pet vezanih poena i prelazi u vodstvo.

Slovenke su doduše uspjele da dođu do izjednačenja 24:24. Međutim, odbojkašice BiH vežu dva poena, uzele su četvrti set rezultatom 26:24 i time su osigurale plasman.

Za prvo mjesto u Srebrenoj ligi selekcija BIH igrat će protiv selekcije Austrije koja je savladala Portugal.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori