Dolaze nam topliji dani, a s njima i mnogo više voća. Prilika da iskoristimo voće i pravimo razne lagane slastice, koje će itekako prijati u ljetnim toplim danima.
Oni koji vole bobičasto voće, obradovat će recept koji donosimo.
Pita sa šumskim voćem zvuči kao pravo osvježenje nakon zimske sezone. Iako svi volimo kolače u kojima je glavni sastojak čokolada, svježe ili smrznuto voće u kombinaciji s prhkim tijestom prava je poslastica za svakoga.
Postoji mnogo recepata u koje možete dodati raznovrsno voće. Međutim, mi smo se odlučili da vam poklonimo ovaj recept s boboičastim voćem, koji je idealna kombinacija prhkog tijesta i ukusnog voća, koji ovoj kombinaciji daje čaroban osvježavajući okus. Otiđite po svoje voće i spremite pripremite ovu idealnu slasticu!
Fina prhka pita s bobičastim voćem
Za pitu vam je potrebno
Za tijesto:
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g brašna
malo soli
2 žutanjka, meni je tijesto bolje kad stavim jedno cijelo jaje
2 žlice hladnoga mlijeka
Za nadjev:
paket od 450 g smrznutog šumskog voća ili 450 g svježeg bobičastog voća po želji
4 bjelanjka
200 g šećera u prahu
Zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, razvaljajte ga, stavite u kalup za pitu koji ste prethodno namazali maslacem i izbockajte ga viljuškom. Pecite na 180°C 15 minuta.
Za nadjev izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg i postepeno dodajte šećer uz daljnje miksanje, kad ste sve izmiksali, lagano kuhačom umiješajte odmrznuto i ocijeđeno voće, a imate li svježe kolač će biti još ukusniji.
Nadjev premažite preko tijesta koje je ispečeno do pola i na 150°C pecite još 40 minuta.
Pričekajte da se pita i uživjate!
Ukoliko volite kombinacije toplo-hladno uz topao kolač možete servirati jednu kuglu sladoleda.
Prijatno!
Ukusne i mirisne slastice s bobičastim voćem!
Pročitaj više: Sočni kolač od jabuka bez brašna i šećera i glutena
Poztražite više recepata na Miris Kuhinje