BiH: Novalić sa Ruhe o saradnji Vlade FBiH i EBRD

Učesnici sastanka su se saglasili da je saradnja Vlade FBiH, entiteta u Bosni i Hercegovini, i njenih javnih preduzeća sa EBRD-om na zadovoljavajućem nivou. Međutim, ima prostora da se ubrza implementacija već odobrenih finansijskih sredstava za izgradnju dionica na koridoru Vc. Novalić

Premijer entiteta Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić sastao se sa direktoricom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za centralnu i jugoistočnu Evropu Charlotte Ruhe i direktoricom Ureda EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu Manuelom Naessl. Razgovarali su o dosadašnjoj saradnji, javlja Anadolu Agency (AA).

Učesnici sastanka su se saglasili da je saradnja Vlade FBiH i njenih javnih preduzeća sa EBRD-om na zadovoljavajućem nivou. Međutim, ima prostora da se ubrza implementacija već odobrenih finansijskih sredstava za izgradnju dionica na koridoru Vc.

Također je naglašeno da se ubrza i ratifikacija novih projekata. Još jednom je istaknut potencijal i mogućnosti za proširenje modaliteta saradnje Vlade Federacije BiH i EBRD-a.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori