BiH: Dragan Milovanović i Emil Tiro pobjednici skokova sa Starog mosta

BiH: Dragan Milovanović i Emil Tiro pobjednici skokova sa Starog mosta
Foto: Anadolija

Dragan Milanović i Emil Tiro pobjednici su 455. Skokova sa Starog mosta u Mostaru. Tiro, koji je ujedno bio i debitant pobijedio je u kategoriji skokova na noge, a Milovanović u kategoriji na glavu, javlja Anadolu Agency (AA).

Milovanović je iza sebe ostavio Mustafu Šarića i Dinu Bajrića. Igor Kazić i Adis Boškailo osvojili drugo i treće mjesto u kategoriji skokova na noge.

Na skokovima su učešće uzela 32 skakača, od kojih je 17 skakalo na glavu, a 15 na noge. I ove godine, pored takmičara iz Bosne i Hercegovine, učešće su uzeli gostujući skakači iz Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Manifestacija je privukla nekoliko stotina posjetilaca, među njima i brojne turiste koji borave u Mostaru.

Inače, kompletan program trajao je tri dana. Sve je počelo u petak turnirom u tavli, nastavljeno takmičenjem juniora na malim skakaonicama i "Šlaufijadom" održanim jučer, te takmičenjem u preplivavanju Neretve što je prethodilo današnjem centralnom događaju.

Skakače je, inače, ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Haris Džemat, Haris Škoro, Alica Jakirović, Samir Zukanović i Branko Bogičević, dok je ove godine funkcija delegata povjerena treneru Fudbalskog kluba Velež Feđi Dudiću.

"Još jedni dobro organizovani skokovi su iza nas. Hvala svima koji su pomogli organizaciju i bili uz nas. Nadamo se da ćemo u narednoj godini pomjeriti granicu i ponuditi još i više", izjavila je članica Organizacionog odbora Adela Gosto.

Vrijedi spomenuti na kraju i kako će Mostar 28. avgusta biti domaćin Cliff diving skokovima, najboljih skakača svijeta.

Pročitaj više: Danas 455. tradicionalni skokovi sa Starog mosta

BiH: Dragan Milovanović i Emil Tiro pobjednici skokova sa Starog mosta

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori