Bend BoooX predstavlja novi EP “Sezona kiselih krastavaca”

Sarajevski bend BoooX predstavio je novi EP sa pjesamama u live izvođenju sa studijskog albuma “PoluTon”, kao i pratećim spotovima pod autentičnim nazivom “Sezona kiselih krastavaca”.

Ljubitelji kvalitetnog zvuka moći će da uživaju u pjesmama “Berlin”, “Tišina”, “Poigravanja”, “Insekt” i “Kliše”. Pjesme su rađene u bendovskom rock and roll izvođenju u kome učestvuju bas, bubanj, gitara i vokali.

Novi projekt obradovao je obožavatelje širom regiona, a članovi benda ističu da su izuzetno zadovoljni produkcijom i kompletnim aranžmanom.

Ljudi su zaista super reagovali na našim svirkama uživo, pa smo odlučili da napravimo jedno ovakvo izdanje i obradujemo sve one kojima se naša muzika posebno dopada. Live je snimljen u HP studiju na ‘jedan, dva, tri’ što je rezultiralo pravim koncertnim zvukom, bez naknadnih dosnimavanja. Muzički kritičari su već sada ovo ostvarenje ocijenili vrhunskim – kaže ekipa BoooXa.

Na pitanje odakle ideja za ovako interesantan naziv EP-a, iz benda kažu da je to zapravo metafora koja označava naše zastarjelo balkansko kreativno stanje. S druge strane BoooX ima mnogo toga kreativnog da ponudi.

Čini se da se na poseban način izdvaja pjesma “Tišina”. Ona ima već prepoznatljivu BoooX emotivno-melanholičnu primjesu. Ona je prvi spot dobila još prošle godine, a ove specijalno izdanje kakvo zasigurno zaslužuje.

Realizacija projekta nikako ne bi bila moguća bez fantastične kreativne pokretačke energije benda i naravno vjernih fanova, ali i velikih profesionalaca poput audio producenta Arela Češljara i ton majstora Mehe Radovića.

Pratite nas na našim stranicama na

Odgovori

Vezane vijesti

Vezane vijesti