Bazen Dobrinja od danas je zvanično otvoren

Sarajevo

Radovi na bazenu Dobrinja u sarajevskoj Općini Novi Grad su u potpunosti završeni, a ovaj sportsko-rekreacioni centar je od danas na raspolaganju svim posjetiteljima.

Jučer je revijalnom vaterpolo utakmicom ozvaničen završetak radova na bazenu Dobrinja, a od danas je bazen zvanično otvoren i za sve posjetitelje.

Kako je i najavljeno, kupanje u bazenu će u narednih mjesec dana biti besplatno za sve. Iako je već kraj augusta, te se ljeto polako bliži kraju, sezona kupanja još uvijek nije zatvorena, a prvi kupači su danas uživali kupajući se.

Radovi na otvorenom bazenu Dobrinja su trajali dugo, a sada kada je završen i otvoren za kupače, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je kako je ovo jedan od najvažnijih projekata.

"Sretni smo da stanovnicima Novog Grad i cijelog Sarajevo možemo pokloniti na korištenje ovaj predivni kompleks sa otvorenim bazenima. U proteklim godinama trajala je njegova izgradnja, to je nešto što nam je nedostajalo i to jedan od naših najvažnijih projekata kojeg smo na sreću uspjeli privesti kraju uz sve poteškoće koje smo imali", kazao je Efendić jučer u revijalnom dijelu otvorenja bazena.

Štefan Kiš, radnik firme koja je bila isporučilac kompletne opreme za pripremu bazenske vode. Objasnio je kako funkcioniše prečišćavanje vode na bazenu koje se odvija po vrhunskoj kvaliteti i provjeri.

"Radi se o posebnim pumpama koje su namijenjene i za olimpijske bazene i za rekreacione", kazao nam je Kiš te dodao da taj ciklus prečišćavanja vode radi danonoćno, tako da je voda konstantno i besprijekorno čista.

Osim vanjskih bazena, kompleks sportsko-rekreacionog centra Dobrinja ima značajan dio unutrašnjih sadražaja, koji će omogućiti njegovu funkcionalnost tokom cijele godine, poput fitness centra koji je direktno povezan sa bazenom, kafe restorana i jednog dijela poslovnih prostora, za frizerski salon, salon za masažu, dok je u suterenu planirana izgradnja zatvorenog bazena i sauna, dakle kompletan spa centar, a na samom krovu objekta je velika terasa koja će moći služiti kao ugostiteljski objekat, ali i kao prostor za sunčanje. (Klix.ba)

Pročitajte više: Grad Sarajevo uskoro dobija još jedan bazen: Ulaz će biti besplatan prvi mjesec nakon otvaranja

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)