Barre časovi u Reformer Studiju Sarajevo

Tehnika vježbanja inspirisana elementima baleta, joge i pilatesa.

Sve je popularnija tehnika vježbanja u kojem se isprepliću elementi baleta, pilatesa, kardio treninga i treninga snage. Barre je intenzivan trening uma i tijela koji zahtijeva apsolutnu predanost. U Barreu se toliko fokusira na formu, da zaboravite na svoje probleme. Potpuno ste zaokupljeni sadašnjim trenutkom.

Pored izgradnje snage, ovaj trening za cijelo tijelo također razvija okretnost i fleksibilnost. Na nekim časovima se koristi samo šipka i vlastita težina. Međutim, drugi uključuju i dodatne rekvizite poput traka za otpor, klizača, utega za zglobove, bučice, soft balls i još mnogo toga.

Barre je čas dizajniran da bude trening izdržljivosti mišića cijelog tijela . Kroz vježbe fokus je na aktivaciji glavnih mišićnih skupina, uključujući ruke, noge, gluteus i core. Ovaj program vježbanja će vam također pomoći da povećate izdržljivost, poboljšate balans, povećate amplitudu pokreta u zglobovima i popravite loše  držanje. Vjerovatno i najprivlačniji dio jeste rad na lošem držanju, jer je to nešto što nam je svima potrebno zbog poslova za računarom.

S obzirom da kroz sve pokrete u Barre treningu je konstantno  prisutna aktiviacija  mišića stomaka i leđa, ovaj program će vam zasiguirno pomoći  da izgradite jak i stabilan core. Fokus Barre pilatesa je na rezultatima, koji su vidljivi za svega 10 odrađenih treninga.

Ako ste oduvijek željeli probati ples, ovaj program je idealan za vas. Ono najvažnije svakako jeste da ne morate biti balerina ili plesačica da bi se pridružile Barre času. Obećavamo!

Sve informacije potražite na liknu: https://pilatesreformerstudio.ba/barre-pilates/

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori