Balkanska matematička olimpijada: Naši učenici nižu uspjehe

38. Balkanska matematička olimpijada, online takmičenje učenika srednjih škola, održano od 6. do 10. septembra.

Još jedan dobar rezultat naših učenika, ovaj put na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi! Naši učenici su osvojili jednu srebrenu i četiri bronzane medalje, te jednu pohvalu. Srebro je osvojio Ervin Macic (28 od maksimalnih 40 bodova), dok su bronze osvojili Benjamin Mujkić (22), Marko Vučić (20), Marko Jojic (19) i Boris Stankovic (19). Pohvalu je osvojila Naida Purišević (13).

Lideri ekipe su bili Amar Kurić i Bojan Pažin.

Granice za medalje su bile: 35 za zlato, 24 za srebro i 16 za bronzu. 3

Na takmičenju je učestvovalo više od 100 učesnika iz 11 zemalja, stalnih članica BMO (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Kipar, Grčka, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Moldavija, Rumunija, Srbija, Turska) i sedam gostujućih zemalja (Azerbejdžan, Italija, Kazahstan, Kipar (B tim), Kirgistan, Uzbekistan i Ujedinjeno Kraljevstvo).

Amir Kolić iz Bijelog Polja, osvojio je bronzanu medalju.

Kolić je talentovani matematičar je maturant Ujedinjenih svjetskih koledža u Mostaru, a prve dvije godine srednje škole završio je u bjelopoljskoj Gimnaziji “Miloje Dobrašinović”.

"Veoma sam ispunjen sam ovim priznanjem, jer se takmičim od 7 razreda osnovne. Imam mnogo godina iskustva i nadao sam se dobrom rezultatu, ali ne i bronzanoj medalji. Iako sam četiri godine učestvovao na raznim takmičenjima, domaćim i međunarodnim, ovo mi je prva medalja na internacionalnom takmičenju . Ranije sam i na Balkanskoj a i na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi (oko 120 država) osvajao pohvale" , kazao je Amir.

Do odličnog uspjeha i bronzane medalje Amir došao osvojivši 19 od maksimalnih 40 bodova.

Čestitku Amiru Koliću uputio je i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji se oglasio na svom Twitter profilu.

"Čestitam Amiru Koliću na bronzanoj medalji na 38. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola. Bravo Amire!", napisao je Đukanović u svom tweetu.

Pročitajte više:Interncionalna Gimnazija Sedef : Osvoji stipendiju i programiraj svoju budućnost

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)