Interncionalna Gimnazija Sedef : Osvoji stipendiju i programiraj svoju budućnost

Interncionalna Gimnazija Sedef Osvoji stipendiju i programiraj svoju budućnost
Svi zainteresirani učenici koji se žele upisati u Internacionalnu Gimnaziju Sedef i osvojiti vrijednu stipendiju, svoje prijave za testiranje trebaju poslati na adresu https://www.igs.edu.ba/bs/stipendija najkasnije do 29.05.2021 godine.

Učenici završnih razreda Osnovnih škola sa područja cijele Bosne i Hercegovine u prilici su da osvoje vrijedne stipendije koje dodjeljuje Fondacije za razvoj i obrazovanje „Sedef“ iz Sarajeva. 

Naime, Fondacija „Sedef“ kao i svih predhodnih godina, pruža šansu svim mladim talentovanim učenicima da se na osnovu svog znanja i sposobnosti, prijave na testiranje koje će biti odžano 29.maja u 11 sati u prostorijama „Internacionalne Gimnazije Sedef“ u ulici Banjalučka br.14 u Sarajevu.

Kako su nam kazali u Internacionalnoj Gimnaziji Sedef , testiranje će obuhvatati  gradivo iz predmeta matematike, bosanskog i engleskog jezika, kao i pitanja iz općeg znanja.

Svi zainteresirani učenici koji se žele upisati u Internacionalnu Gimnaziju Sedef i osvojiti vrijednu stipendiju, svoje prijave za testiranje trebaju poslati na adresu https://www.igs.edu.ba/bs/stipendija  najkasnije do 29.05.2021 godine.

Inače, Internacionalna Gimnazija Sedef  je certificirana Cambridge škola i nudi dva izborna područja.

Izborno područje koje se odnosi na nastavni planu i program Kantona Sarajevo i Cambridge program. Smjerovi su  IKT (informacione i komunikacione tehnologije) i VKD (vizuelne komunikacije i dizajn)

Internacionalna Gimnazija Sedef  djeluje u okviru Internacionalnog Univerziteta Sarajevo i nudi inovativne metode usvajanja znanja s naglaskom na akademsko učenje.

Učionice i prostorije za učenje su savremeno opremljene, s naglaskom na usvajanje praktičnog znanja uz mentorstvo stručnog osoblja.

Vodeći se Cambridge -predmetnim silabusima i preporučenim šemama rada, pripremamo učenike za prestižne internacionalne ispitne kvalifikacije; IGCSE i AS/A level. Cambridge Inter-national program priprema učenike za samostalno usvajanje znanja, razvijanje akademskih vještina i cjeloživotnim učenjem koji su u skladu sa savremenim potrebama tržišta rada. U toku četverogodišnjeg školovanja učenici imaju priliku da, osim obaveznih predmeta, izučavaju i predmete iz sljedećih oblasti: Društvene nauke, Umjetnost i tehnologija i Informacijske i komunikacijske tehnologije.

Nakon položenih završnih ispita preporučene skupine Cambridge predmeta učenici mogu steći AICE diplomu.

Pročitaj više: Kraj školske godine je blizu: Nema dopunske nastave u školama, djeca nisu savladala gradivo

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori