Bakici (71) pukao film pa metlom istukla mladu komšinicu (26)

Ratoborna penzionerka

Penzionerka iz Bjelovara očito je izgubila živce pa je međukomšijske probleme odučila riješiti na poprilično ratoboran način. Mladim komšinkama u dvorište je ušla vičući s metlom u rukama, a koju se nije libila upotrijebiti na 26-godišnjakinji. Za sve su krivi psi, a baka će morati na sud.

Penzionerka (71) iz Bjelovara poprilično se uzrujala kada su u ponedjeljak prijepodne u njezino dvorište došetala tri komšijina psa, piše mirovina.hr.

Nakon što je “bakica” istjerala pse iz svojeg dvorišta, došla je do ulaza u dvorište 30-godišnjeg vlasnika pasa gdje je vikala i galamila na 26-godišnjakinju, a koju je potom i udarila metlom u tijelo. Zbog čitave situacije morala je intervenirati bjelovarska policija koja je izvijestila o ovom događaju.

Policajci su 30-godišnjem vlasniku pasa naplatili novčanu kaznu zbog prekršaja iz članka 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno zbog držanja životinja bez nadzora. Naime, novčana kazna za taj prekršaj iznosi od 500 do 200 njemačkih maraka u kunskoj protuvrijednosti, dakle od oko 200 do 800 kuna.

No, starija komšinica prošla je puno gore po istom zakonu, ali drugom članku. Naime, protiv 71-godišnjakinje zbog počinjenog prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Za taj prekršaj penzionerka može biti kažnjena jednakom novčanom kaznom, ali i kaznom zatvora do 30 dana ako tako odluči sud.

Pročitajte više: Zanimljivosti: U Danskoj postoje knjižare u kojima možete posuditi osobu umjesto knjige

Pratite nas na Facebook akter.ba

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori