Porezna uprava FBiH: Vlasnik restorana “Bosna” je kažnjen sa 5.200 KM

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH - Kantonalnog poreznog ureda Sarajevo su objavili da su sinoć u večernjim satima zapečatili ugostiteljski objekat "Bosna" na Ilidži i napisali kazne u ukupnom iznosu od 5.200KM.

Restoran Bosna na Ilidži

U saradnji sa inspektorima Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo i uz asistenciju policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Inspektori Porezne uprave u Sarajevu su izvršili inspekcijski nadzor zakonitosti poslovanja poreznog obveznika UR Gostionica sa pružanjem usluga smještaja "Bosna" na Ilidži.

U toku inspekcijskog nadzora, inspektori Porezne uprave Federacije BiH utvrdili su da kontrolisani porezni obveznik restoran Bosna posluje nezakonito. Kažnjen je jer je u momentu nadzora angažirao četiri neprijavljena radnika.

To je predstavljalo osnov za:

  • pečaćenje objekta i izdavanje prekršajnog naloga po Zakonu o Jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa sa novčanom kaznom od 2.000 KM.
  • On je još prekršio odredbe Zakona o fiskalnim sistemima
  • osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu sa novčanom kaznom od 3.000 KM.
  • Kaznu od 200 KM vlasnik objekta je dobio jer nije prijavio držanje žive muzike
  • što je predstavljalo osnov za izdavanje prekršajnog naloga po istom Zakonu o komunalnim taksama.

Navedenom poreznom obvezniku izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 5.200,00 KM.

MUP KS je ranije objavio da je pomenuti objekat kaznjen sa 2.500KM.

Inspekcijski nadzor kod navedenog poreznog obveznika se nastavlja u segmentu ispitivanja i utvrđivanja tačne porezne obaveze poreznog obveznika.

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori