Djevojka koja je optužila Ronalda za silovanje, traži odštetu od 65 miliona eura

Bivši američki model Kathryn Mayorga nastavila je pravnu bitku protiv Cristiana Ronalda. Nakon optužbi za silovanje, ona sada od napadača Juventusa traži odštetu.

No, ona je prošle godine odlučila podnijeti građansku tužbu saveznom sudu u Nevadi. U nastojanju da nagodbu učini nevalidnu ističući kako su Ronaldo i njegov pravni tim "iskoristili njeno krhko emocionalno stanje".

Kako prenosi Mirror, Ronaldo nikada nije poricao spolni odnos s djevojkom, ali je uvijek odlučno demantovao optužbe za silovanje.

Ronaldo i Mayorga imaju pravo da se do sučeljavanja vansudski nagode, a ukoliko se to ne desi Portugalac će morati ići na sud, što će se najvjerovatnije i desiti.

tu od 65 miliona eura, uključujući pravne troškove.

Kathryn Mayorga, tada 25-godišnja studentica iz Las Vegasa, je tvrdila da je Cristiano Ronaldo, koji je tada imao 24 godine, analno silovao 12. juna 2009. godine u apartmanu u Las Vegasu.

Ronaldo je odbacio sve navode i branio se time da je seksualni odnos bio uz pristanak, no ipak joj je uplatio 375.000 eura kako bi ona povukla optužbu 2010. godine, što je na kraju i učinila.

IZVOR: KLIX

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori