Situacija je eskalirala sinoć, no Rock je još 2016. ismijavao Smithovu suprugu

Šamar na dodjeli Oscara

Popevši se na pozornicu i ošamarivši Chrisa Rocka, Will Smith ostavio je gledatelje dodjele Oscara u čudu, no čini se da je napetost među ovom dvojicom trajala nešto duže nego što mislimo.

Izvor za People izjavio je kako je sinoćnji incident produkt prozivanja koje se desilo još 2016. kada je Rock već tada "uzeo na zub" Willovu suprugu Jadu Pinkett Smith.

Naime, kada je Chris bio domaćin dodjele Oscara 2016. godine, Jada je protestovala zbog 'Oscars So White'. U svom govoru komičar ju je ismijao rekavši joj kako ne može bojkotovati nešto na što nije pozvana.

"Jadino bojkotovanje Oscara je kao da ja bojkotujem Rihannine gaćice. Nisam pozvan", rekao je Rock tada, dok je Willu, tvrdi izvor za spomenuti mediji, ta rečenica i danas ostala urezana u pamćenju.

Do eskalacije je došlo sinoć na svečanoj ceremoniji Oscara nakon što je Rock spomenuo Jadin gubitak kose. Inače rezultat njene dugogodišnje borbe sa alopecijom, nakon čega se Smith popeo na pozornicu i ošamario ga.

"Čovječe, to je bila šala o 'G.I. Jane'", rekao je Rock nakon čega mu je Smith odbrusio da ne uzima u usta ime njegove žene.

Podsjećamo, nakon što je dobio Oscara za najboljeg glumca za film "King Richard". Smith je uputio javno izvinjenje zbog svog postupka, ali ne spomenuvši Rocka.

Također, poistovjetio se sa likom kralja Richarda čiju je ulogu utjelovio u spomenutom filmu, rekavši kako je i on, poput njega, "žestoki branilac svoje porodice".

IZVOR: KLIX

Pratite nas na našim stranicama na

Vezane vijesti

Odgovori